Placinta de dovleac/Pumpkin pie

Placinta de dovleac/Pumpkin pie
 

Placinta de dovleac este preferata mea cand vine vorba de placinte. Imi aminteste de copilarie, cand ne facea Bubu,mai ales de Revelion,si punea bani in ea, pentru noroc. Numai ca nu punea o singura moneda, ci multe,asa ca toata lumea era fericita ca de Noul An ii va merge bine..:))

The pumpkin pie is my favorite when it comes to pies. It reminds me of childhood, when Bubu (my grandma) was baking it, especially on New Year’s, and was also putting some coins in it, for luck(Romanian tradition 🙂 ). But she was not putting only one coin, but more, so that everybody was happy that the New Year is gonna be a wealthy one..:))

Pentru foi:
Intr-un castron turnam o cana si un sfert de apa calduta, putina sare, 2 linguri ulei, le amestecam bine apoi adaugam treptat faina pana facem un aluat elastic.
 Impartim coca in 6 si facem 6 foi cat putem de subtiri. Pe fiecare foaie punem putin zahar, o lingurita de ulei si 4-5 linguri dovleac. Intindem pe toata foaia. Impachetam si punem intr-o tava unsa bine cu ulei.
For the sheets of dough:
In a large bowl we pour a cup and a third of warm water, a pinch of salt, 2 tablespoons of oil, we stir well then gradually add flour until it becomes an elastic dough.
We divide the dough in 6 parts and roll 6 thin sheets of dough. On each sheet we sprinkle sugar, a teaspoon of oil and 4-5 tablespoon of the pumpkin mixture. We spread along the whole sheet. We roll and put in an oiled tray.
Pentru amestecul de dovleac :
Amestecam bine 2.000 -2,200 kilograme dovleac curatat si dat pe razatoarea mare cu 7 linguri zahar, esenta de rom, zahar vanilat si 2 lingurite de scortisoara.
For the pumpkin mixture:
We mix well 2.000-2,200 kilograms(4 lb 6,54 oz-4 lb 13 oz) of deseeded grated pumpkin with 7 tablespoons of sugar, rum extract, vanilla sugar and 2 teaspoons of cinnamon.
Punem placinta la cuptorul incins pentru 35-40 de minute sau pana ce foile devin aurii.
We put the pie in the heated oven for 35-40 minutes, or until it becomes golden brown.

 

 



4 thoughts on “Placinta de dovleac/Pumpkin pie”

  • Mmmmm,placinta de dovleac cu inghetata…uite ca la combinatia asta nu m-as fi gandit! Daca pot sa-ti dau un sfat…se pare ca pozele tale nu au destula lumina…le faci seara? Daca da incearca sa le faci ziua. Daca sunt facute ziua, incearcasa muti o masuta sau o planseta langa geam, astfel incat felul de mancare sa aiba maximum de lumina, sa nu faca umbre,plus ca lumina ce bate din fata de pilda,creeaza un background foarte frumos.Sau oricum o bate, numai sa fie multa,multa lumina naturala!Pup si spor in continuare!

  • Le fac si seara si ziua,cand apuc…:)) Mai greu cu bibititul deocamdata…Si crede-ma ca am incercat tot posibilul cu lumina,dar bucataria mea e intr-un con de umbra tot timpul,si sa le car in dormitor inca mi-e peste puteri…:)Stiu ca lumina naturala rules…astept sa iasa soarele si in bucataria mea..:D

  • da,mi-am inchipuit ca le faci in bucatarie, si cunosc problema,dar de ce nu incerci pur si simplu sa iei farfuria si sa o pui pe masuta din sufragerie si sa faci poza acolo…crezi ca ar merge?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + eight =