Crema de lapte/Caramel sauce

 

Traducerile astea ma zapacesc.:) In franceza se numeste „confiture de lait”,care este foarte, foarte asemanator cu „Dulce de leche”, insa nu am vrut sa il numesc asa, din moment ce nu este acelasi lucru. Asa ca am stat juma’ de ora sa ma gandesc cum sa ii zic in romana, respectiv engleza. Am reusit sa ii gasesc un nume, si inainte sa va fac cunostinta va spun si ca este un preparat care,desi necesita ceva mai mult timp de preparare, e relativ usor de facut, din foarte putine ingrediente,si care se poate folosi in muulte situatii(toate placute 😀 ). Este specific Normandiei(Franta), insa poate fi gasit in mai multe zone, acum si in Bruxelles, si de azi si in Romania,sper!:))) Foaaarte foaaarte important de retinut un aspect: notati-va reteta si puneti mana si o faceti cat de curand posibil(se poate pastra in frigider pentru mai mult timp) -caci urmeaza cel mai desert dintre deserturi, si ne trebuie! Sa nu ziceti ca nu v-am zis!

This caramel sauce is a specialty of Normandy(France) but it can be found throughout the country. It is(if we don’t take into consideration the long time of boiling) easy to make and very very tasty. What you have to do next is to make this recipe a.s.a.p. because you will need it veery soon, when i’ll introduce you the most amazing dessert!:D This is a warning! 😉

 
Ingrediente:
-1 litru lapte
-275 grame zahar
-1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu

 

Punem zaharul intr-o craticioara,adaugam bicarbonatul de sodiu si apoi laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba 30-40 minute amestecand din cand in cand. Laptele se reduce si se ingalbeneste. Dupa 30-40 de minute ramanem langa craticioara si amestecam constant, pentru ca laptele sa nu se prinda.  Dupa inca 40-50 de minute laptele va incepe sa prinda consistenta,insa trebuie sa tinem cont ca el se va intari mai mult dupa ce se va raci. Nu ne mai ramane decat sa il folosim la clatite, gaufre, inghetata,plus cel mai bun desert ever,care va urma curand pe blog ! J

 

Ingredients :

-1 liter milk

-275 grams sugar

-a pinch of baking soda

We put the sugar in a pot, add the baking soda and the milk. We let boil for 30-40 minutes, stirring from time to time. The milk will reduce and get yellow. After 30-40 minutes we stay near the pan as the milk might stick to the bottom. After another 40-50 minutes the milk will become consistent, but keep in mind that it will become thicker after cooling. All we have to do now is to use it with pancakes, gaufres, icecream, plus the most amazing dessert ever, soon on this blog!:)
 
 
 
 
 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − five =