Dovlecei umpluti

 

Ma rog..o varianta simpla de dovlecei umpluti..:) Simpla dar buna,pot sa spun in apararea ei.Si a mea.Nu stiu daca atat de zemosi ca cei taiati in jumatate si umpluti o data cu ardeii si rosiile,dar tinand cont ca astia se fac mult mai repede,sa le dam o sansa!:)

 
Ingrediente:
-1 ceapa taiata mic
-400-500 grame carne tocata(porc si vita am pus eu)
-1 conserva mica rosii in bulion
-2 -3 fire ceapa verde(optional)
-patrunjel
-sare,piper
-cascaval(optional)

Punem ceapa la calit in ulei incins si cand e gata adaugam carnea tocata. Ne umflam muschii de Popeye,vom avea nevoie de putere sa temperam carnea tocata. Amestecam cu forta pana ce carnea s-a « desfacut » si incepe sa se faca. Cand e aproape gata adaugam conserva de rosii in bulion(avem grija ca rosiile sa fie maruntite) si amestecam bine. Taiem ceapa verde si patrunjelul mic-mititel si le adaugam in tigaie. Amestecam bine si potrivim de sare si piper. Intre timp,scobim dovleceii taiati in doua pe lung(eu am folosit o ustensila din aia speciala,dar merge si cu o lingurita). Aveti grija sa nu ciupiti din coaja,asa cum poate ca am facut eu. J Incingem cuptorul.
 
 
 
 
Cand carnea e gata o luam de pe foc si cu o lingura punem amestec in dovleceii sculptati pana ii umplem. Punem la cuptor si cand e aproape gata(doveceii sunt moi de trece furculita prin ei) adaugam niste feliute de cascaval(sau cascaval ras) deasupra. Mai bagam la cuptor 5 minute pana se topeste cascavalul si gata ! Putem sa ne asezam la masa,urmeaza sa mancam ceva gustos de tot !
 
 

 
 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 19 =