Brownies cu nuci

 

Crusta usor crocanta. Miez moale si ilegal de bun. Aroma, gust, senzatie. Apa. A,stati,asta e in gura mea,acum..Revenim. Nuci. Gust puternic de cacao. Sa mai zic? Mai bine va las pe voi sa testati si sa adaugati impresii. Eu v-am zis ce aveam de zis. A,da! Si va mai zic ceva! ..reteta:

 
Ingrediente:
-90 grame unt dulce
-70 grame unt sarat
-270 grame zahar
-80 grame cacao fara zahar
-1 lingurita esenta vanilie
-2 lingurite apa
-2 oua mari
-60 grame faina
-120 grame nuci

Punem untul la topit la foc moderat. Cand incepe sa faca spuma (fara sa mai faca bulbucei 😀 )luam craticioara de pe foc . Acum ar cam trebui sa aiba culoarea maronie.Daca s-a prins pe fundul craticioarei, nu va impacientati, aveti in continuare toate sansele sa mancati cele mai bune brownies ever. (astea,da ?:) )Amestecam cacaua(OMG,ce ciudat suna « cacaua ») si zaharul si le adaugam peste untul topit(in continuare craticioara nu mai are legatura cu focul). Amestecam destoinic cu un tel. Adaugam lingurita de esenta de vanilie si cele doua lingurite de apa. Amestecam din nou constiincios si lasam sa se raceasca 5 minute.
Dupa cele 5 minute adaugam ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare. Cand amestecul e lucios adaugam faina. Evident,amestecam iar,(cu o lingura sau o spatula de data asta) apoi adaugam nucile maruntite si..ati ghicit,amestecam! Pentru ultima oara,insa. Dupa aia doar mestecam.;)

 
Ungem o tava mai micuta cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara,de 23×17 cm,ca asa aveam. Merge si de 21×21. Turnam amestecul si uniformizam cu spatula. Coacem 25 de minute la 165C. Ahhh…viata,dulce viata !
 
 
 
 
 
 
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 20 =