Supa italieneasca de pui

 

Nu o sa va mint. Supa asta nu se face nici aruncand trei lulele in oala,si nici nu va ajuta daca tineti cura de slabire. Dar stiti prea bine ca lucrurile bune ingrasa.:) Totusi, nu e nici foarte dificil de preparat, trebuie doar sa lucrati pe mai multe planuri(si nu,nu simultan). Si stiu, pozele arata ca fiind desenate din memorie de un copil chinez orb, asa ca de data asta va trebui sa mergeti pe incredere. ESTE DEMENTIALA!  Are un gust complex,care va lasa in urma tot ce stiti pana acum despre supe. Si daca o sa cititi o data reteta si o sa va imaginati putin simfonia gusturilor o sa intuiti probabil ce va asteapta. Iar daca va veti incumeta sa o faceti, credeti-ma pe cuvant-nu o sa regretati! E o supa satioasa, groasa, plina de lucruri delicioase si incununata de un parmezan ras deasupra care se topeste de placere in supa fierbinte! Hai, profitati de prima zi in care aveti putin timp liber si mult apetit de ceva gustos si gatiti reteta asta! 😉

 
Ingrediente:
-300 grame paste mici
-2  linguri ulei masline
-1 pui intreg
-8 cani supa de pui
-1 ceapa medie taiata cubulete
-2 ardei grasi taiati cubulete
-1 conserva rosii intregi
-2 cani smantana
-1/3 cana ulei masline extra virgin
-4 linguri oregano proaspat taiat marunt(puteti folosi si uscat,insa in cazul asta puneti doar 2 linguri)
-sare,piper
-parmezan pentru servit(sau cascaval ras)
 
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le fierbem al dente,apoi le scurgem si le dam prin jet de apa rece. Le scurgem din nou si le amestecam cu o lingura de ulei de masline. Punem deoparte.
Eu am folosit paste alfabet, iar copilul meu cel mare si cunoscator de litere si-a petrecut doua zile si vreo trei boluri de supa incercand sa formeze cuvinte, propozitii,fraze…:)) Dar a zis ca nici supa nu a fost rea..:D
 
 
Punem puiul intr-o oala mai mare si il fierbem in supa de pui. Aducem la fierbere,apoi lasam sa fiarba la foc mediu pentru 30 de minute acoperit. Oprim focul si mai lasam 30 de minute acoperit. Scoatem puiul din supa si inlaturam carnea de pe oase. O maruntim. Punem deoparte.
 
Taiem rosiile intregi din conserva apoi le punem din nou in sucul lor. Punem si asta deoparte. J
Incingem o tigaie pe foc mediu spre mare si apoi punem in ea treimea de cana de ulei de masline extravirgin  si cele 4 linguri de oregano proaspat (sau doua de oregano uscat). Oprim focul si amestecam un minut doua. Apoi da, dam deoparte. J
 
Intr-o oala mai mare incingem a doua lingura de ulei de masline si calim ceapa si ardeiul pana sunt moi si aurii,aproximativ 10 minute. Adaugam supa de pui, puiul maruntit, rosiile si sucul lor. Aducem la fierbere, apoi reducem focul. Adaugam pastele, smantana si amestecul de ulei si oregano din tigaie. Amestecam. Oprim focul.
 
Servim cu parmezan razuit din abundenta. J Pofta buna !

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =