Budinca de gris cu stafide si rahat

 

Intr-adevar, de multe ori, retetele clasice sunt cele mai bune. Ele ne pot duce in copilarie, ne poarta in vremuri uitate,placute..trezesc amintiri si ne pastreaza in zone sigure. Insa din cand in cand o schimbare..sau o imbunatatire..sunt binevenite. Asta reprezinta, din punctul meu de vedere,si urmatoarea reteta: un „upgrade” la atat de cunoscutul gris cu lapte. O varianta imbogatita de stafide si rahat si completata de o fuga la cuptor. Noua ne-a placut mult, asa ca va invit cu toata inima sa incercati si voi!

 
 
 
Ingrediente:
-1 litru lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-250 grame gris
-120 grame zahar
-5 oua
-50 grame stafide
-100 grame rahat
-coaja rasa de lamaie
Lasam  stafidele la inmuiat in apa rece . Punem la fiert laptele cu un praf de sare si vanilia si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Cand este aproape fiert adaugam zaharul si continuam fierberea. Dupa ce a fiert si s-a racorit, adaugam in gris, pe rand, galbenusurile, stafidele inmuiate, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de lamaie.
 
La final punem albusurile batute spuma, apoi turnam compozitia intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si coacem la foc potrivit aproximativ o ora.
 
 
 Dupa ce se raceste o putem rasturna si turna sirop de fructe peste. Foarte foarte bun !
 
 
 
 
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + nineteen =