Negresa

 

Cine nu a mancat cel putin o data negresa? Mmm..si ce bine a facut! Negresa e un clasic..la fel ca baladele rock…nu te plictisesti niciodata, indiferent de ce apare nou „pe piata”..negresa e..ei bine…e negresa!!
Fac reteta asta de cativa ani, si abia de curand mi-am dat seama ca ar fi frumos din partea mea sa mai fac o data si cu sedinta foto, pentru blog! Doar pentru blog,nu pentru ca vroiam noi sa mancam!:))
Din punctul meu de vedere e o reteta destul de usoara, asa ca inainte sa va lasati speriati de pomelnicul de ingrediente, citit o data reteta si o sa vedeti ca treaba sta destul de simplu. Si eu va garantez ca veti obtine ceva bun bun! Am marturii in sensul asta..nu e doar cuvantul meu!:))

 
Ingrediente blat:
-6 galbenusuri
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-1 praf de copt
-2 pliculete zahar vanilat
-3/4 margarina pentru prajituri-temperatura camerei
-2 ½ linguri cacao
-putina apa, daca e nevoie
Ingrediente spuma :
-6 albusuri
-6 linguri zahar

Ingrediente crema :
-1/4 margarina pentru prajituri
-2 ½ linguri cacao
-7 linguri zahar
-1 pliculet zahar vanilat

 

Pentru blat-amestecam galbenusurile cu zaharul si le batem bine pana la omogenizare. Adaugam faina treptat, amestecand bine dupa fiecare lingura, apoi praful de copt si zaharul vanilat.  Taiem margarina in cuburi si le adaugam treptat in compozitie, amestecand dupa fiecare. Daca e nevoie, adaugam putina apa, cat sa putem sa legam compozitia.
 
 

Dupa ce punem toata margarina, adaugam si cacaua. Atentie : nu este recomandat mixerul in amestecarea acestei compozitii ! Telul este cel mai bun, pentru ca nu trebuie sa obtinem o compozitie omogena. Margarina trebuie sa ramana in bucatele mici, ele vor ajuta sa avem un blat pufos. Dupa ce compozitia e gata o turnam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o bagam la cuptorul incins pana trece testul scobitorii.

 
 
Intre timp, pregatim spuma : batem putin albusurile(cu un praf de sare)-de data asta folosind mixerul, si cand incep sa se umfle adaugam zaharul si contunuam sa batem pana stau bat.
Cand blatul este gata, il scoatem din cuptor para sa oprim cuptorul si lasam sa se raceasca putin, apoi turnam spuma de albusuri peste el. Repartizam uniform si bagam iar la cuptor pana ce spuma incepe sa devina aurie un pic. Scoatem si oprim cuptorul. Lasam sa se raceasca.
Pana se raceste negresa, pregatim crema : punem margarina intr-un ibric sau o craticioara mai mica, o topim, adaugam zaharul, cacaua, si zaharul vanilat, amestecand pentru a obtine o crema uniforma.
Cand blatul s-a racit, il taiem si, lasandu-l in tava, turnam peste el crema fluida. Lasam sa se raceasca. Putem sa turnam crema si fara sa taiem blatul,dar daca vom taia ea se va strecura si printre felii si va fi si mai buna. J Cea mai buna este a doua zi, dupa ce a stat la rece cateva ore sua peste noapte, dar nu veti fi dezamagiti nici daca o mancati imediat. J Pofta buna sa aveti !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =