Cornulete

 

Adevarul despre cornulete(astea si in general) e unul trist: sunt bune. Prea bune. Si destul de mici,asa ca zici ca iei unul..apoi inca unul..si parca se mai lipeste unul..si uite-asa…nu iti dai seama cand pleaca din farfurie si se aseaza…pe tine.:) Dar sanatosi sa fim, si o viata frumoasa in fata noastra sa avem! Un motiv (sau mai multe, ca sunt mici :)) ) va ofer eu astazi:

 
Ingrediente:

-200 grame margarina sau untura
-550 grame faina
-2 plicuri praf de copt
-un galbenus
-3-4 linguri smantana
-putina sare
-coaja de lamaie
-putina apa

 

Amestecam toate ingredientele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat. Daca nu se leaga putem adauga putina apa.
 
 

 Dupa ce obtinem un aluat ferm(se lucreaza foarte usor cu el, nu lipeste) il impartim in doua sau trei si intindem foi rotunde, apoi taiem tringhiuri ca si cum am felia pizza. Asezam cate o bucatica de rahat pe fiecare si rulam.

Coacem 20 de minute la 180 de grade pana ce incep sa se aureasca la colturi.Dupa ce le scoatem din cuptor, cat sunt calde inca, le dam prin zahar pudra. Fragede si gustoase rrrau !

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 7 =