Pui scaloppina

 

Carne de pui, smantana, ciuperci, vin…ingredientele mele preferate pentru o mancare gustoasa. Niste kaiser mai lipsea si chiar ca erau toate.:)
Fara Kaiser, insa cu muuult gust si foarte satios. Va recomand sa incercati puiul asta, daca nu cumva ati mancat deja,si atunci mergeti la sigur.:))

 
Ingrediente:
-1 pachet spaghetti
-1 piept mare de pui(sau doi mai mici)
-sare si piper
-faina
-2 linguri ulei masline
-4 linguri unt
-1 cutie ciuperci
-1 cana vin alb sec
-supa de pui(optional)
-1 lamaie
-1/2 cana smantana
-patrunjel
-cascaval ras

 

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Taiem pieptul de pui in felii mai groase . il batem putin cu ciocanul de snitele, il saram si piperam si il dam prin faina. Topim untul si uleiul de masline  intr-o tigaie si prajim puiul la foc mediu pana se rumeneste pe ambele parti. Scoatem pe o farfurie si punem deoparte.

 

 
Aruncam ciupercile in tigaia din care am scos puiul si amestecam. Turnam imediat vinul si supa de pui si stoarcem si sucul de la jumatate de lamaie,sau chiar de la una intreaga,dupa gust. Amestecam bine sa se amestece totul, mai ales ce e pe fundul tigaii, si lasam pe foc aproximativ 1 minut, pana se reduce sosul.
 

 
 
Turnam smantana si amestecam, apoi patrunjelul tocat marunt. Oprim focul. Saram, piperam dupa gust.

Asezam pastele pe farfurie, apoi puiul si turnam peste sos din belsug.:)  Presaram si cascaval ras deasupra.  Servim cald!

 
 


2 thoughts on “Pui scaloppina”

  • Arata super delicios, sunt sigura ca este! Un singur sfat:incearca sa folosesti ciuperci proaspete, nu din cutir, nu de alta,dar gustul e mult mai bun, si plus de asta am auzit horror stories despre ciupercile la cutie. 6 Disgusting Things You’re Eating (And You Don’t Even Know It!)1. Mushrooms

    Fresh is always better than canned. The plastic lining of those cans contain BPA, a chemical linked to heart attacks, obesity and cancers. Canned mushrooms have an extra surprise.

    Ick Factor: The FDA allows 19 maggots and 74mites in every 3.5 ounce can off mushrooms. YUM! While maggots won’t hurt you, they aren’t very appetizing. Choose fresh mushrooms instead, and wash them.
    Aici iti dau link-ul http://www.forbes.com/sites/jennifercohen/2012/04/03/6-disgusting-things-youre-eating-and-you-dont-even-know-it/ georgi

  • :))Normal ca alea proaspete sunt mai bune, dar sunt foarte ok si astea la gust,plus ca pe astea le am mereu prin casa la indemana,cand nu stiu ce sa fac de mancare imi vin in ajutor.:)
    Asa..prostii sunt prin orice..nu mai ai incredere in niciun aliment/produs..:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 9 =