Creme brulee II

 

Pai ce, numai filmele sa aiba si partea a doua..a treia..etc..?:)) Crème brulee e mai fraiera? Nuu! Uite ca dupa ce acum ceva timp va aratam prima reteta astazi vin cu partea a doua, mai buna, mai frumoasa, mai desteapta.:)) In mare la fel, ingredientele sunt aceleasi, insa schimbam putin cantitatile.
Nu am mai facut poze cu procesul de creatie, e foarte simplu si nu prezinta nici un factor wow. Produsul final insa, chiar daca arata la fel si astia n-au inventat pozele din care sa puteti gusta, este mult mai bun, mai fin si mai delicat, asa ca e musai sa incercati desertul asta cand aveti putin timp liber.

 
Ingrediente:
-350 ml lapte
-75 ml frisca lichida
-75 grame zahar
-2 oua
-3 galbenusuri
-2 lingurite extract vanilie
-un praf sare
-zahar pentru topping
 Incingem cuptorul la 160C si pregatim 4 forme de sufle intr-o tava de copt mai adanca. Amestecam laptele cu frisca lichida intr-o oala si le punem pe foc pana dau intr-un clocot. Dam deoparte.
Intr-un bol batem cu telul ouale intregi cu galbenusurile, apoi adaugam zaharul, sarea si vanilia. Turnam usor amestecul peste lapte si amestecam constant pana se omogenizeaza. Strecuram printr-o sita deasa pentru a scapa de eventualele resturi de ou. Turnam egal in formele de sufle. In tava in care sunt formele turnam apa fierbinte pana la jumatatea formei . Bagam la cuptor pentru 30-40 de minute, pana ce lama unui cutit va iesi curata. Scoatem si racim.
Pentru a face crusta de deasupra presaram zahar brun si folosim fie arzatorul special fie un cuptor cu grill dat pe partea de sus in care bagam formele cateva minute pana ce zaharul se caramelizeaza.
Creme brulee se serveste rece, de la frigider, iar zaharul il topim exact inainte de servire. Pofta buna !
 
 
 
 
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =