Tort colibri

 

Se spune despre tortul asta ca daca il mananci incepi sa ciripesti la fel ca pasarea colibri.:)) Asa de bun e! Ei..nu stiu daca am ciripit ca ea sau am pleoscait de placere ca o broscuta, dar sigur a fost un tort pe cinste! Si daca va place carrot cake-ul(si stiiiu ca va place :)) o sa adorati si desertul asta, pentru ca fac parte cam din aceeasi familie. Chiar si glazura e cam la fel.
Sa nu va sperie fructele exotice enumerate mai jos, practic bananele si portocalele sunt tot timpul la indemana noastra, iar fructul pasiunii si mango se gasesc si ele cam peste tot.
Va recomand calduros acest tort pentru o ocazie speciala macar, daca nu pentru o banala dupa amiaza de duminica…:)

Ingrediente:

-250 grame faina

-250 grame zahar

-1 lingurita scortisoara

-1 lingurita bicarbonat sodium

-3 oua batute

-200 ml ulei, plus extra pentru uns

-50 grame nuci, faramitate

-50 grame migdale faramitate

-2 banane facute piure

-1 mango mare curatat facut piure

-2 fructul pasiunii-doar miezul

-coaja de la o portocala

 

Pentru glazura :

-200 grame crema de branza temperatura camerei

-50 grame unt, temperatura camerei

-coaja de la o portocala

-400 grame zahar pudra

 

Incalzim cuptorul la 180C. Ungem cu unt doua forme de tort de 24 cm. Cernem impreuna faina, bicarbonatul, scortisoara si zaharul.  Adaugam ouale, uleiul, nucile, migdalele, fructele si coaja de portocala si amestecam bine.
 

Impartim compozitia in doua si coacem 30-35 minute, pana cand e gata. Racim in forme.
 

Intre timp, pregatim glazura : amestecam crema de branza cu untul pana devin pufoase si adaugam coaja de portocala si zaharul pudra.

Ansamblam tortul si bagam la rece  o ora, doua. Foarte bun !
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − ten =