Risotto la cuptor cu pui si sofran

 

Pentru ca astazi am facut iar risotto(din cel „traditional”,sa zic asa 🙂 )mi-am adus aminte de reteta asta pe care am facut-o zilele trecute si care ne-a placut foarte mult. Eu mi-am luat sofran vara asta din Grecia ca mi s-a parut ca fac asa o afacere..dar cand am ajuns acasa am realizat ca de fapt pretul era acelasi ca peste tot.Scump.:))
Pot sa spun ca din punctul meu de vedere insa..isi merita banii.Da un gust foarte bun mancarii si o culoare placuta.Iar reteta asta este super simplu de facut si va asigur ca este gustoasa la superlativ!

Ingrediente:

-250 grame rosii cherry(sau normale taiate cuburi mai mari)

-1 ceapa rosie taiata mic

-2 catei usturoi zdrobiti

-2 linguri ulei masline

-300 grame orez risotto

-4 pulpe superioare de pui

-200 grame chorizo (sau orice alt salam afumat sau mai deosebit care va place)

-2 lingurite rozmarin

-1 litru supa fierbinte de pui

-putin sofran

-sare, piper

 

Incalzim cuptorul la 220C. Asezam rosiile cherry intr-o tava care merge la cuptor si punem deasupra ceapa, usturoiul si uleiul de masline. Bagam la cuptorul incins pentru 20 de minute, pana ce rosiile se inmoaie.
 
 

Adaugam orezul, puiul, chorizo, rozmarinul, supa de pui, sofranul, sare si piper, si amestecam bine. Bagam din nou la cuptor pentru 30 de minute sau pana ce puiul este gata.Pofta buna va doresc !
 
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − seven =