Patratele de caramel

 

Stiti ca de obicei retetele de pe cutii de orez, zahar, lapte, etc sunt cam ciudatele..Eu am incercat cateva si nu m-au impresionat.Insa uneori e bine sa mai faci incercari,si cum aveam cutia asta de lapte condensat in camara si mi-era teama sa nu mi se strice degeaba,si nu aveam nicio reteta cu lapte condensat pe tasta rapida ­čÖé am zis sa incerc propunerea lor,de pe cutie. Guess what? A iesit ceva senzational! Un blat de biscuitel crocant, o crema de caramel buuuna rau si un strat de ciocolata crocanta deasupra. Nici ca se putea mai bine! Haideti sa vedeti ce va zic:

 
Ingrediente:

Baza:

-85 grame unt

-45 grame zahar

-150 grame faina,  cernuta

 

Umplutura caramel:
-120 grame unt
-75 grame zahar brun
-30 grame miere
-397 grame lapte condensat(1 cutie)
Topping ciocolata :
-225 grame ciocolata de lapte

 

Incalzim cuptorul la 180C.  Pentru baza-batem untul si zaharul intr-un bol pana ce amestecul devine pufos.
 
Adaugam faina, amestecam si varsam aluatul pe o suprafata infainata. Framantam un aluat pe care il asezam intr-o tava mica(18×28 cm)
 
 si coacem 25 de minute sau pana ce devine ferm.
 
Pentru umplutura, amestecam pe foc mediu untul, zaharul brun,mierea si laptele condensat, amestecand constant pana ce zaharul se topeste si toate ingredientele sunt bine amestecate.
Aducem la fierbere si lasam 3-4 minute pe foc mic,amestecand incontinuu pana ce se ingroasa. Turnam amestecul de caramel peste blat si lasam deoparte.
Topim ciocolata pe foc mic sau la bain marie. O turnam peste prajitura si bagam la rece.
Cand e gata,taiem patratele.Pofta buna !Un deliciu !
 
 
 


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 9 =