Quiche cu spanac si bacon

 

Uitasem de reteta asta. Am gasit-o prin folderul „nepublicate” aproape urland de nerabdare sa devina faimoasa.:) Si cine sunt eu sa stau in calea fericirii ei? Mai ales ca e buuuna buna si foarte usor de facut.Si chiar daca pozele nu sunt excelente(eram si eu la inceput 😛 ) sper ca reteta sa va convinga si sa o incercati!
Puteti folosi si aluat cumparat din comert,e mult mai simplu,insa nici cel propus de mine cu necesita mult timp.

 
Ingrediente blat(pate brisee)

 

-300 grame faina
-150 grame unt la temperature camerei
-1/2 lingurita sare
-80-100 ml apa calduta sau lapte
Amestecam faina si sarea intr-un castron.  Adaugam untul si amestecam cu degetele pana obtinem un aluat sfaramicios.  Incorporam rapid apa sau laptele. Obtinem un amestec omogen pe care il  intindem pe o foaie de copt sau direct in tava.

 

Pentru quiche :
-spanac proaspat fiert si calit putin(cat sa ii scada apa)-cantitatea in functie de cat de mare e quiche ul.Eu aveam cateva maini de spanac prin casa si am facut doua tarte mici.
-cateva felii de kaiser prajit
-3 oua
-300 ml lapte(sau creme fraiche)
-60 grame gruyere ras(sau cascavalul preferat)
-sare, piper

 

Intindem foaia de aluat in tava apoi o bagam la cuptorul incalzit pentru 10-15 minute pana devine aurie. Cand e gata asteptam sa se raceasca putin si asezam spanacul maruntit si apoi kaiserul taiat bucati. Intr-un bol batem ouale, apoi adaugam laptele si cascavalul ras, apoi saram si piperam. Turnam amestecul peste spanac si kaiser. Daca dorim mai putem presara cascaval peste. Bagam la cuptorul incalzit la 180C si lasam aproximativ 30 de minute,pana cand e gata totul. Pofta buna !

 
 
 
 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 4 =