Chec cu portocale si mac

 

Astazi va prezint din nou un chec buuun si simplu de facut,pe care il fac des, pentru ca e altfel decat checul clasic si aduce un plus de prospetime datorita gustului de portocala.
Are nuca, are mac, are portocala, e dulce si parca ne duce un pic cu gandul la sarbatori..:)

 

 
Ingrediente:
-100 grame unt
-100 grama iaurt
-3 oua
-230 grame faina
-1/2 plic praf de copt
-1 portocala
-1 lingura miere
-60 grame nuci
-2 lingurite mac
-100 grame zahar pudra

 

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul.
 
 
Omogenizam si adaugam coaja si zeama de la portocala, mierea si o lingura de faina.
Incorporam iaurtul, faina, praful de copt, nuca macinata si macul si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava de chec(sau alta forma J )tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt(daca folositi o forma de silicon nu mai e nevoie de nimic).
Decoram cu miez de nuca, daca dorim, si presaram zahar pudra.
Dam la cuptorul incins la foc mediu pentru 45 de minute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 14 =