Pui cu usturoi si rosii

Pui cu usturoi si rosii
 

INGREDIENTE:-6-8 ciocanele(eu am facut la jumatate)
-sare,piper
-3 linguri ulei masline
-1 lingura unt
-1 conserva rosii cubulete
-1 conserva rosii intregi
-2 linguri bulion
-verdeturi :busuioc, patrunjel, rozmarin..
-8 catei usturoi
-paste
-parmezan ras
-1/2 cana vin alb(sau rosu, daca nu aveti)Astazi va supun atentiei un fel de mancare bun si rapid, foaarte gustos datorita usturoiului pe care eu il ador in mancare,si satios datorita pastelor(puteti pune si de-o mamaliguta linistiti, daca nu aveti chef de paste).

 

 

Incalzim cuptorul la 200C. Saram, piperam ciocanelele.
Incalzim o tigaie mare(care merge la cuptor), punem uleiul si untul.
Cand s-au incins punem puiul si il prajim pe ambele parti.
 Dupa ce s-a aurit il scoatem din tigaie. Peste ce a ramas in tigaie turnam vinul si cu o lingura de lemn avemn grija sa luam resturile lipite pe fundul tigaii, amestecandu-le bine.  Lasam pe foc un minut. Adaugam rosiile,cu tot cu sos, si bulionul. Gustam de sare si piper.Aducem la fierbere, apoi oprim focul.
 Adaugam ierburile, usturoiul zdrobit si puiul. Acoperim cu un capac si punem la cuptorul incins pentru o ora.
Dupa o ora, scoatem de la cuptor si il lasam sa se odihneasca, acoperit. Intre timp fierbem pastele al dente. Cand sunt gata le scurgem de apa.
Verificam sosul de la pui, si daca este prea lichid scoatem puiul si mai fierbem 5-10 minute pana se ingroasa.
Pentru a servi, asezam paste in farfurie, turnam sos, apoi asezam pui peste. Presaram parmezan ras si servim cu bagheta prrroaspata. J Pofta buna va doresc !

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =