Stromboli

Stromboli
 

INGREDIENTE:Blat
-1 cana apa calduta
-2 ¼ lingurite drojdie uscata
-1 lingura miere(sau zahar)
-2 lingurite sare
-2 linguri ulei masline sau canepa
-3 cani faina(mai mult sau mai putin, depinde cat cere aluatul)
Pentru stromboli :
-blat de pizza
-1/2 cana sos de pizza
-1 ½ cana mozzarella data prin razatoare
-10 felii de salam(sau cate ne incap)
-sunca sau altceva similar
-1 ou batut
-parmezan, oregano(optional)Chiar daca mi-am propus ca in luna decembrie sa va ofer retete care sa se asorteze cu sarbatorile ce urmeaza, nu ma pot abtine sa nu va arat o reteta rapida si mega delicioasa de stromboli, adica o rulada de pizza pe care o putem umple cu ooorice ne pofteste inima. Puteti folosi si un aluat de pizza cumparat, daca nu aveti timp sau chef sa il faceti voi,insa ar fi pacat, pentru ca blatutul asta e extraordinar, pe cuvant de cercetas! Ia hai sa vedem despre ce vorbesc aici:DSCF8840

Amestecam intr-un bol drojdia si mierea in apa calduta. Lasam 5-10 minute pana ce incep sa se formeze bule. Asta e semnul ca drojdia lucreaza.

DSCF8817

Adaugam sarea, uleiul,si jumatate din cantitatea de faina. Amestecam. Dupa ce se omogenizeaza, incepem sa adaugam faina putin cate putin pana ce ajungem la consistenta dorita : cand o atingem nu se lipeste de mana. Cand am ajuns la faza asta, mai amestecam 5 minute. Aluatul, la sfarsit, nu ar trebui sa se mai lipeasca de bol.

DSCF8823

Ungem bolul si aluatul cu putin ulei de masline si lasam la cald 1-2 ore.

Intindem blatul de pizza. Pe o hartie de copt, sa ne fie mai usor. Daca nu, pe masa infainata.DSCF8824

Intindem sos, apoi presaram cascaval, salamul, sunca, iar cascaval si rulam, nu inainte de a unge marginile cu ou batut.DSCF8825 Ungem toata rulada cu ou si presaram cascaval sau parmezan si oregano. Crestam putin.

DSCF8827 Punem la cuptorul incins la 250C pana devine aurie.Mancam cu pofta !:)

DSCF8828

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 16 =