Clatita de cartofi

Clatita de cartofi
 

INGREDIENTE:4 cartofi medii
4 oua
4 lingurite faina
8 linguri lapte
120 grame cascaval ras
ulei
sare,piperBine..clatita e impropriu spus.Dar cum denumirea originala este „crepiau morvandiau” ­čśÇ m-am gandit ca e mai usor de tinut minte clatita.E mai neaos,asa.:) Seamana foarte mult cu tortilla con patatas pe care vi l-am prezentat deja acum ceva timp, doar ca are in plus cascaval ras si putina faina. E buna,buna si merge si calda,si rece,si la pachet a doua zi. Trebuie sa avem rabdare insa si sa asteptam sa fie gata la foc mic,altfel ia la suprafata si ramane cruda in interior.

DSCF8621

 

Curatam cartofii si ii dam prin razatoare.

DSCF8594

Amestecam cartofii rasi cu ouale batute, faina, laptele si cascavalul ras. Saram si piperam.

DSCF8595

Incalzim uleiul intr-o tigaie mare. Varsam amestecul si il uniformizam in tigaie. Prajim la foc mic 15 minute pe fiecare parte, la foc mic.Pentru a o intoarce, ne ajutam de o farfurie intinsa, pe care o asezam deasupra tigaii, intoarcem, scoatem clatita pe farfurie, apoi o lasam sa alunece usor in tigaie, pe partea cealalta.

DSCF8596

Servim cald, cu o salata verde.Pofta buna!

DSCF8618



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =