Cupcakes cu budinca de piersici

Cupcakes cu budinca de piersici
 

INGREDIENTE:2 oua
170 grame zahar pudra
100 grame unt, temperatura camerei
75 ml lapte
250 grame faina fluida(sau normala,daca nu gasiti)
6 grame praf de copt
3 grame sare
extract de vanilie

Pentru ganache:
250 grame ciocolata alba
200 ml smantana dulce
1 lingura glucoza(optional)
80 grame unt la temperatura camerei, taiat cuburi

Un plic pudding, preparat conform instructiunilor de pe pachetNu va place la nebunie cand mancati cupcakes si, la fel ca la ouale Kinder, asteptati cu nerabdare sa descoperiti surpriza din interior?:) Asta, desigur, daca nu sunt cupcakes simple, fara niciun miez, caz in care puteti sa va cumparati un ou Kinder,pentru surpriza.:)

Noua ne plac mult cupcakesurile cu miez moale si ganache pufos, asa ca astazi va arat o reteta in care am folosit un pudding de piersici, ca asta aveam in casa. De obicei nu imi place sa folosesc plicuri cu prafuri, gen pudding, mix pentru briose, brownies sau mai stiu eu ce, dar era tarziu, nu mai aveam timp sa fac eu budinca, asa ca am apelat la o solutie rapida. Puteti folosi, desigur, orice alta aroma, gem, nutella..orice va incanta papilele.:)

DSCF8470

Reteta e aceeasi pe care o folosesc aproape mereu la cupcakes.

Amestecam untul moale cu zaharul pudra cu ajutorul unui robot.

DSCF8449

Adaugam ouale unul cate unul,amestecand dupa fiecare.

DSCF8450

Adaugam laptele si amestecam.

DSCF8451

Intr-un bol separat, amestecam faina cu praful de copt si sarea. Adaugam faina peste amestecul lichid in trei transe, incorporand.

Adaugam esenta de vanilie . Punem compozitie in forme, insa doar 3/4(ele vor creste la copt)

DSCF8453

Bagam la cuptorul incins la 180c pentru aproximativ 20 de minute.

DSCF8456

 

Le lasam sa se raceasca.

Pentru ganache(pe care va recomand sa il faceti cu ceva timp inainte):

Turnam smantana dulce intr-o craticioara. O incalzim la foc mediu(nu asteptam sa dea in clocot). o luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam glucoza. Amestecam pana se dizolva. La sfarsit adaugam untul taiat cuburi si amestecam pana se dizolva bine.

Bagam la rece pentru minim doua ore. Inainte de utilizare, lasam la temperatura camerei pana se inmoaie putin, apoi il batem cu mixerul pana devine pufos. Cupcakesurile ornate cu ganache trebuie tinute la frigider si scoase cu 30 de minute inainte de degustare.

Decupam cu ajutorul unei lingurite un capacel din cupcakesurile racite. Umplem adancitura cu pudding, bagam cateva minute la frigider, pana se prinde putin.

DSCF8459

Decoram cu ganache ul de ciocolata alba si ornam.

DSCF8462

Pofta buna!:)

DSCF8470

One for my RED team:

DSCF8467

Si sectiune:

DSCF8482



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 8 =