Risotto cu lamaie si sofran

Risotto cu lamaie si sofran
 

INGREDIENTE:300 grame de orez „carnoli” sau „arborio”
1 litru de supa de legume(cu aroma mai puternica,asa ca puteti adauga un cub,doua in plus)
2 cepe mici
150 ml de vin alb
1 lingura ulei de masline
40 grame unt
cateva firicele de sofran
coaja rasa de la 1 1/2 lamaie
2 linguri mascarpone(optional)Cand am mancat prima oara risotto la o prietena, acum ceva timp, pe langa faptul ca mi-a placut instant, m-a speriat un pic. Mi se parea asa,ceva simandicos si ma gandeam ca se face greu si ca nu e accesibil unei amatoare ca mine. Apoi am fost intr-un concediu unde am mancat aproape in fiecare zi, asta asa, ca ma gandeam sa profit, ca cine stie cand sau daca fac eu..:)) Si apoi, intr-o zi, am zis gata! Nu m-a facut pe mine o reteta!Incerc sa vad ce iese!Zis si facut, m-aam pus pe treaba si putin timp mai tarziu molfaiam deja o portie cremoasa de risotto.

Evident ca nu e mare smecherie, trebuie sa ai doar rabdare si sa fii atent la el. Ramane insa o mancare fancy pentru mine, pe care ma bucur ca acum am ocazia sa o fac si deci sa o mancam ori de cate ori vrem, fara sa platim cine stie cat la un restaurant.:))

DSCF8424

 

Incepem prin a taia ceapa fin. O calim in uleiul de masline si 10 grame de unt(o combinatie de succes-untul da savoare iar uleiul ajuta sa nu se arda). Cand devine transparenta, adaugam orezul si il amestecam bine.

DSCF8415

Adaugam vinul si lasam sa se absoarba la foc mic.

DSCF8417

Cand orezul „a baut” tot vinul(ca ce-i mai plaaaceee!) adaugam supa putin cate putin, cu un polonic.De fiecare data cand supa este absorbita, mai adaugam cate putin.

O data cu ultimul polonic de supa adaugam si sofranul si razatura de lamaie. Amestecam bine.

DSCF8419

Cand lichidul este absorbit, adaugam 30 de grame de unt sarat si amestecam. Optional, putem adaugam, pentru ca risottoul sa fie mai pufos, si doua linguri de mascarpone. Totul va merge la nivelul urmator, credeti-ma!:) Ii va da un gust bun, bun!

DSCF8421

Risotto merge de minune cu peste, insa noi l-am servit cu o fripturica de vita,si rau n-a fost deloc!Pofta buna va doresc!

DSCF8425



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 10 =