Prajitura Kinder Pingui

Prajitura Kinder Pingui
 

INGREDIENTE:Pentru blat:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele zahar vanilat
5 linguri pline gris sau pesmet fin
5 linguri pline faina
5 linguri pline cacao amara
5 linguri miere
1,5 pachete praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Glazura 1:
120 grame ciocolata
70 grame unt
1 lingura apa
2 linguri ulei
Glazura 2:
220 grame ciocolata
100 grame unt
3 linguri ulei
1 lingura apa
1 lingura zahar pudra
Crema:
700 ml frisca lichida sau smanatana pentru frisca
1 pachetel gelatina instant sau 2 plicuri intaritor frisca
3 linguri lapte
2 linguri miere
1/2 lingura esenta vaniliePentru ca am facut un an de blog recent (hurraaay!) m-am gandit ca ar fi potrivit ca astazi sa va prezint tortul pe care l-am avut la ziua mea, si ea sarbatorita recent.(hurraaay!). Bine, nu este un tort propriu-zis, este mai mult o prajitura, dar care trece cu usurinta in categoria torturilor datorita aspectului frumos, gustului bun bun bun si al faptului ca …ei bine, dupa o varsta nu mai cauti cu nerabdare lumanarile in care sa sufli de ziua ta, ci mai mult sa mananci ceva de calitate.:D

In alta ordine de idei, Kinder Pingui este o praji usoara, pufoasa, gustoasa la maxim si nu neaparat greu de facut. Trebuie sa avem putin timp si putintica rabdare, pentru ca sunt doua blaturi de copt si trei creme diferite . Se merita pe deplin, aveti cuvantul meu!:)

Necazul face ca, fiind atat de buna si atat de pe post de tort era sa raman fara poza finala. Chiar am crezut ca nu voi putea salva nicio feliuta sa va arat cum e si sectiune. Noroc ca am gasit o portie pe care o taiasem in plus si am putut sa ii fac repede doua, trei poze. Altfel as fi fost obligata sa o refac..ntznztntz..ce suparata as fi fost!:)

Reteta am luat-o de la Sava Laura, luata la randul ei de pe blogul Laurei Laurentiu. :)Lor trebuie sa le multumesc,asadar.:)

DSCF9150

Pentru blat:

Separam ouale, batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza bine si se ingroasa putin. Adaugam faina, praful de copt, cacao si grisul, amestecam usor. Adaugam laptele, uleiul si mierea.

DSCF9126

Separat, batem spuma albusurile cu putina sare. De pufosenia acestor albusuri depinde pufosenia tortului, asa ca nu va sfiiti, acordati-i timp suficient!

Adaugam albusurile peste restul compozitiei, amestecam usor cu o spatula pana incorporam.

DSCF9128

Impartim compozitia in doua si coacem pe hartie de copt la cuptorul incins la 175C. Nu indepartam hartia de copt dupa coacere.

DSCF9130

Pentru prima glazura incalzim pe foc toate ingredientele pana se topesc, fara insa a le fierbe.

Batem smantana pentru frisca la viteza mare,si adaugam gelatina sau intaritorul. Adaugam laptele, mierea si esenta si amestecam.

Dupa ce blaturile s-au racit, ne apucam de treaba. Asezam primul blat, apoi jumatate din frisca.

DSCF9131

Peste se intinde glazura racita. apoi bagam la congelator cateva minute pana se intareste glazura.

DSCF9132

Dupa ce s-a intarit, intindem si restul de frisca, niveland cu un cutit mare, apoi asezam al doilea blat, inlaturand usor foaia de copt dupa ce il asezam.

Pentru glazura doi, procedam la fel ca la prima, punem pe foc intr-o craticioara toate ingredientele si le topim, fara a le fierbe.

Turnam glazura doi peste tort, cand s-a racit, si bagam la rece.

Taiem mereu cu un cutit introdus in prealabil in apa fierbinte, altfel ciocolata se crapa.

DSCF9145

Cam asta e tot. Vedeti ca nu e mare filozofie, asa ca nu va speriati de numarul mare de ingrediente!:)

 

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =