Pain perdu a l’orange

Pain perdu a l’orange
 

INGREDIENTE:4 felii de paine toast
3 oua
250 ml lapte
1/4 cana zahar
1 pliculet zahar vanilat
1/2 lingurita razatura de portocala
1 lingura suc proaspat de portocale

Sau, mai pe romaneste, friganele…la cuptor.:)) Cand eram mica, asta era desertul meu preferat. Tin minte ca ne facea Bubu dimineata si mancam cate 3-4 deodata(in apararea mea, vreau sa mentionez ca erau felii mici de paine, de 1 leu ­čśÇ ).

Doar ca erau o varianta mai simpla, practic paine data prin ou si lapte, prajita in ulei si presarata cu zahar. Dar tot era ceva suuper gustos!

Varianta asta, la cuptor, e la fel de gustoasa, insa mai sanatoasa, deoarece sarim peste etapa cu muult ulei.:) Painea e pufoasa si aromata, si avem avantajul ca putem sa o pregatim cu orice aroma ne place sau avem la indemana.Eu astazi am ales sa va arat o varianta cu portocale, proaspata si plina de gust.

DSCF8713

Este o reteta extrem de simpla, asa ca nu am multe de spus.:) Amestecam laptele cu ouale batute si adaugam zaharul, zaharul vanilat si zeama de portocala. Inmuiem fiecare felie in vasul in care am pregatit compozitia si avem grija sa o apasam usor pe fiecare parte pentru ca lichidul sa intre bine in paine.

Punem feliile intr-o farfurie intinsa sau un vas incapator si bagam la rece cateva ore, chiar peste noapte(astfel a doua zi dimineata pentru micul dejun nu avem decat sa le scoatem din frigider si sa le bagam la cuptor). Eu am turnat si restul de amestec peste felii, si pana dimineata nu mai era nimic in plus.:)

DSCF8701

Dupa cateva ore sau a doua zi le scoatem de la rece si le mutam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce le scoatem de la rece insa le lasam sa se odihneasca vreo 20 de minute la temperatura camerei inainte de a le baga la cuptor.

DSCF8702

Le bagam la cuptorul incins la 170C pana devin aurii.(timpul difera in functie de grosimea feliei-aproximativ 30 de minute)

DSCF8719

DSCF8718

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 5 =