Biscuiti inimioara

Biscuiti inimioara
 

INGREDIENTE:2 1/2 cani unt nesarat, temperatura camerei
2 cani zahar
2 oua mari
3 lingurite esenta vanilie
5 cani faina
1 lingurita sare
Pentru glazura:
1 cana zahar pudra
1 lingura lapte
1 lingura sirop porumb
o picatura zeama lamaie
Sugar cookies…ca doar e luna iubirii,nu?:) Si o sa vedeti in poze ca am variante si pentru cei ce nu au timp sau chef sau..partener pentru a sarbatori Valentine’s Day.

Important de retinut ca este reteta perfecta(da,ati citit bine,perfecta!) de biscuiti deliciosi care nu isi pierd forma la copt.Nu se lasa, nu se stramba, nu se modifica nicicum. Ceea ce e bine, foarte bine chiar, daca aveti in plan sa faceti ceva mai deosebit,pentru o aniversare, un botez sau pur si simplu vreti sa faceti ceva frumos.:))

Si daca aveti si rabdare(si timp, se intelege!) sa ii bibiliti cu putina glazura, atunci e clar ca veti avea parte de Mister Biscuit la voi in casa!:))Sau Miss Biscuita!;)

DSCF9286

 

Ca sa ajungem acolo insa, intai batem untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Fara exces de zel insa, doar cat sa se incorporeze. Adaugam ouale si amestecam iar usor. Punem si esenta de vanilie si amestecam usor usurel, sa nu stricam echilibrul .:)

DSCF9272

Cernem impreuna faina si sarea, si le adaugam dintr-o miscare(hop!, adica) peste unt. Mixam scurt, fara sa exageram.

DSCF9273

Intindem compozitia intre doua foi de copt mai mari, si bagam la rece pentru cel putin o ora.

DSCF9274

Dupa ce s-a racit bine de tot, scoatem foaia si decupam formele dorite. Le asezam pe o foaie de copt, intr-o tava,si bagam iar la rece pentru 10 minute.

DSCF9275

Facem toate astea pentru ca biscuitii sa isi pastreze forma perfecta in care I-am taiat.:)

Incalzim cuptorul la 175C si bagam biscuitii in cuptorul incins pentru 8-12 minute, pana devin aurii pe margini.

DSCF9277

Ii lasam sa se raceasca si ii decoram.

Pentru glazura cernem zaharul pudra si adaugam o lingura de lapte si una de sirop de porumb.

DSCF9278

Stoarcem si o picatura de lamaie peste, pentru un luciu desavarsit, si amestecam.

DSCF9279

Daca este prea tare, mai punem lapte, insa cate foarte putin, ca altfel riscam sa devina prea moale(mi s-a intamplat 😉 )

DSCF9280

Adaugam colorantul si punem in posh.

DSCF9281

Ornam intai marginile, apoi umplem dupa preferinte.Bon appetit!

 

DSCF9286

Si avem asa:inimioare pentru indragostiti…(Love, Love,Love..pam-param-param!)

DSCF9284

Cu detalii cu tot..

DSCF9291

Alte forme de biscuiti, aceeasi dragoste netarmuita 😀

DSCF9290

Mesaje and all..

DSCF9292

Dar si biscuiti simpli, cu putina ciocolata topita la microunde intr-o punga de plastic,pentru cei mai pragmatici 🙂

DSCF9294

Si unul din sandwichurile mele preferate, cel din biscuiti cu gem de zmeura..Yummmy!!

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 3 =