Cake pops

Cake pops
 

INGREDIENTE:90 grame unt
90 grame ciocolata
2 oua
90 grame zahar rosu(eu am pus brun)
50 grame faina
1 pachetel zahar vanilat
Pentru decorat:
ciocolata
perlute de zahar, inimioare,etc
V-am mai spus de cateva ori ca atunci cand mi se pune pata pe ceva…nici nu tirul nu ma clintesti.Ca dovada,am casa plina de….chestii.:))Printre care si formele astea de cake pops, pe care, desi fac cake pops de ani buni fara nicio forma, mi s-a nazarit sa le cumpar ca fara de ele nu mai pot,de asta! Asa ca iata-le, frumoasele de ele, si ce cake pops bune fac!!! :))

Lasand gluma la o parte, pentru ca a face cake pops nu este printre activitatile mele preferate, date fiind orele intregi pe care trebuie sa le petreci bibilindu-le(ore,zile,saptamani..in functie de numarul lor :)) )am ales sa fac doar cateva,ca nu mai scapam de Razvan,si cu restul de compozitie am scapat usor, turnand-o  frumusel in forme de briose. Deci daca nu aveti forme de cake pops(nu aveti inca?? ) puteti sa va folositi de orice forma mica de silicon, iese ceva bun de tot.

DSCF9268

Incalzim cuptorul la 180C. Topim ciocolata si untul la bain marie(sau la microunde,daca ne grabim). Batem ouale si zaharul pana obtinem o textura ca de spuma.

Adaugam faina cernuta, apoi amestecam.

DSCF9253

Incorporam ciocolata topita. Varsam in forme(care cum are) si bagam la cuptor pentru 15 minute. Scoatem si racim.

DSCF9254

Topim ciocolata pentru glazura la bain marie sau microunde. Cand cake pops urile sunt reci, luam un betisor pentru cake pops si il inmuiem in ciocolata topita, apoi il infigem usor in cake pop(cam pana la jumatate). Punem pe o bucata mai mare de celuloza sau pe standul pentru cake pops si bagam la rece 10-15 minute pana se intareste. Facem asta pentru ca atunci cand vom scufunda cake popsurile in ciocolata sa nu ni se desprinda de betisor. Dupa cele 10 minute le scoatem de la frigider si le scufundam in ciocolata topita. Scuturam usor(batand cu mana stanga peste cea dreapta,care tine cake pops ul deasupra vasului cu ciocolata) pentru a inlatura eccesul si presaram inimioarele sau briz brizurile de ciocolata sau de care avem. Bagam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.Mancam.:)Incet,ca ne-am chinuit la ele!

DSCF9264

DSCF9270



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 7 =