Biscuiti spiralati

Biscuiti spiralati
 

INGREDIENTE:100 grame zahar pudra
300 grame faina(mai mult sau mai putin,pana se leaga un aluat elastic)
esenta de vanilie, esenta de rom
150 grame unt la temperature camerei
1 ou
o lingura lapte cald
1 lingura cacaoAm gasit reteta asta cu biscuiti spiralati prin folderul de Draft, si am ezitat sa v-o arat acum, pentru ca este printre primele retete pregatite pentru site(pe atunci blog) si pozele sunt…cum sunt.:) Dar sunt prea buni biscuiteii astia sa nu va povestesc despre ei, asa ca pana refac reteta sa pun poze mai frumoase, sper sa nu va deranjeze prea tare pozele.

Tin minte prima oara cand am facut reteta asta, acum o suta de ani, ca am urmat exact pasii descrisi pe un anume site culinar  foarte cunoscut in Romania, si am avut surpriza sa nu iasa. Surpriza s-a repetat si la alte retete de pe acelasi site, si nu numai mie, de unde concluzia ca doamna cu pricina nu e intotdeauna exacta in detalii atunci cand vine vorba sa impartaseasca secretele din bucatarie.:)) Asa ca am adaptat usor si au iesit niste biscuiti de toata frumusetea si ..gustul. La fel sa faceti si voi, daca vedeti vreodata ca nu vi se leaga un aluat,de exemplu, ca e prea moale(cum am patit eu cu asta), mai adaugati faina. Daca e prea tare, mai puneti lapte..si tot asa…Nu abandonati o reteta doar pentru ca vi se pare ca nu va iesi bine. O sa iasa, cu putin ajutor, iar voi veti avea satisfactia ca ati participat cat se poate de activ la reteta respectiva.

DSCF5250

Untul il frecam spuma cu lingura de lapte.

DSCF5219

Separat, batem oul cu zaharul si le turnam peste unt. Amestecam, apoi adaugam faina. Incepem sa framantam, iar cand e gata, impartim aluatul in doua.

DSCF5221

Unei jumatati ii adaugam esenta de vanilie si framantam pana o incorporam, iar celeilalte jumatati ii adaugam cacao si esenta de rom.

DSCF5224

Pe masa de lucru pe care o ungem cu ulei intindem foile si le suprapunem, formand din ele o rulada. Acum, cu suprapusul asta…e mai dificil sa le pui una peste alta, cel putin pentru mine este,asa ca le intind pe folie de plastic, astfel incat devine foarte usor sa pun o foaie peste cealalta si ma ajuta sa si rulez mai usor.

DSCF5229

Invelim rulada in folie de plastic si o bagam la rece 30 de minute. Asezam hartie de copt pe o tava, incalzim cuptorul la foc mediu si, dupa ce au trecut cele 30 de minute, taiem rulada in felii de aproximativ 1-1,5 cm grosime. Ii asezam pe tava(la o mica distanta unii fata de ceilalti) si bagam la cuptor pentru 10 minute.

Eu am asezat si cateva bobite de ciocolata pe feliile taiate din rulada, pentru un plus de gust ciocolatos.

DSCF5240

 

DSCF5244

DSCF5250



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eleven =