Rulada cu ciocolata alba si capsune

Rulada cu ciocolata alba si capsune
 

INGREDIENTE:Pentru scris:
1 albus ou
30 grame zahar tos
40 grame faina
20 grame unt la temperatura camerei
colorant sau sirop de fructe de diverse culori
Pentru rulada:
4 oua intregi+2 albusuri
150 grame zahar
1 lingura zahar pudra
1/2 plic zahar vanilat
100 grame faina
1 praf de sare
Pentru ganache:
100 ml smantana lichida
120 grame ciocolata alba
Pentru umplutura:
cateva capsune taiate micOfff..cate aventuri si cu rulada asta…

Razvan a avut la scoala petrecerea de Carnaval vineri, asa ca m-am gandit sa fac ceva special pentru ocazie, respectiv o rulada personalizata.:) Vazusem eu pe net ceva similar(cu un motiv cu inimioare, de fapt) si am zis ca unde merge inimioara merge si scrisul(si, intr-adevar, puteti pune orice mesaj pe rulada voastra).

Decat ca prima reteta de rulada pe care am gasit-o era spre omleta(eu mai facusem o singura data rulada, acum ani de zile, dar ce bine iti ies toate cand nu ai nici site culinar si nici mesaj personalizat de scos la inaintare…) Ce m-am mai necajit…nu mi s-a mai intamplat de foarte mult timp sa esuez lamentabil…Asa ca mi-am innodat lacrimile-n marama si am cautat o alta reteta, mai buna, mai frumoasa, mai desteapta.Si am gasit una pe care am adaptat-o nitelus, iar dupa lupte seculare care au durat inca vreo jumatate de ora, voila:

DSCF9640

Ideea e urmatoarea: nu e greu sa faci rulada propriu-zisa, ci sa reusesti sa o pastrezi intacta pana la capat(si sa o rulezi corespunzator daca ai modelul intr-o parte, nu ca mine, invers 😀 )Dar cu putin noroc si cu multa rabdare, se poate!:) Daca am putut eu, sigur puteti si voi!

Primul pas este ganache-ul: incalzim smantana insa fara sa o dam in clocot, apoi o turnam peste ciocolata taiata bucatele mici. O lasam 2-3 minute sa se inmoaie apoi o amestecam cu un tel pana se uniformizeaza. Racim la frigider.

DSCF9623

Pregatim repede repejor compozitia pentru scris: amestecam bine albusul de ou, zaharul si faina, apoi adaugam untul la temperatura camerei si amestecam iar.

Impartim in mai multe boluri, in functie de cate culori vrem sa folosim. Punem colorantul si amestecam.

DSCF9624

Pe o tava (28×43 cm) intindem o foaie de copt iar dedesubt asezam o foaie cu mesajul pe care vrem sa il redam pe rulada, insa scris invers, in asa fel incat dupa ce turnam rulada sa se vada corect.:)

DSCF9625

Punem fiecare culoare intr-un posh sau intr-o punguta Ziploc din care taiem un varf mic, pentru a putea scrie cat mai frumos.

DSCF9626

Completam desenul sau scrisul si bagam la congelator.Ne ocupam de rulada propriu-zisa.

 

Amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma.

DSCF9627

Incorporam faina si amestecam pana se omogenizeaza.

Separat, mixam albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pudra si cel vanilat pana stau bat.Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri treptat, amestecand dupa fiecare lingura de albus.

DSCF9629

DSCF9628

Scoatem tava din congelator si turnam compozitia de rulada peste, niveland bine. Bagam la cuptorul incins la 180C si coacem pentru 8-9 minute.

Scoatem rulada pe un prosop ud, si o rulam impreuna cu prosopul.

DSCF9631

O lasam sa se raceasca 20-30 de minute.

 

Intre timp scoatem ganache ul de la frigider si il mixam bine pana devine pufos. Taiem capsunele bucatele mici. Cand rulada este rece, o intindem si peste ea asezam crema de ciocolata si bucatelele de capsune.

DSCF9632

O rulam iar (de data asta in folie de aluminium) si bagam la rece pentru minim doua ore.

DSCF9638

Scoatem de la rece si feliem(ceea ce eu nu am facut, pentru ca I-am trimis-o direct lui Razvan la scoala 🙂 )

DSCF9641

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 6 =