Tort cu afine si lamaie

Tort cu afine si lamaie
 

INGREDIENTE:230 grame unt nesarat, temperatura camerei
250 grame zahar tos
100 grame zahar brun
4 oua mari, temperatura camerei
1 lingura esenta vanilie
375 grame faina
1 lingura praf de copt
1/2 lingurita sare
240 ml lapte batut(sau 240 ml lapte in care puneti o lingura de zeama de lamaie)
sucul si razatura de la 2 lamai medii(daca vi se pare prea mult suc de lamaie, puneti mai putin)
250 grame afine proaspete sau 275 grame congelate
1 lingura faina
Crema de branza:
220 grame crema de branza temperatura camerei
115 grame unt nesarat, temperatura camerei
300-400 grame de zahar pudra(alegeti consistenta dorita)
1-2 linguri frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sareCum ar zice cineva: decat cel mai bun tort! Sincer! Mai ales daca iti place gustul de lamaie(si intamplator eu traiesc pentru el). Dar, contrar asteptarilor mele, a fost apreciat si de cei doi strambatori din nas la acrisoara aroma, asa ca e clar un castigator! Si tortul, si cine mananca!:)

Pentru mine tortul asta a fost o revelatie, pentru ca a ochit exact cantitatea ideala de lamaie alaturi de cantitatea ideala de afine alaturi de cantitatea ideala de crema de branza delicioasa alaturi de cantitatea ideala a unei portii, respectiv mare. 😀

Nu vreau sa intru in mai multe detalii, va invit sa-l incercati cu prima ocazie si apoi discutam cinstit despre subiect.:)

DSCF9596

 

Incingem cuptorul la 175C. Ungem cu unt 3 tavi de 24 cm diametru.

Batem untul pana devine cremos. Adaugam zaharul, si cel normal si cel brun si batem pana se omogenizeaza.

DSCF9591

Adaugam ouale si vanilia, mixam iar.

DSCF9592

Intr-un vas incapator cernem impreuna faina, praful de copt si sarea. Adaugam incet ingredientele uscate peste celelalte. Batem pe mediu, apoi adaugam laptele batut, sucul si razatura de lamaie.Amestecam.

DSCF9593

Peste afinele spalate si uscate din care tinem cateva pentru décor aruncam o lingura de faina si le amestecam. Punem afinele in compozitie, amestecand usor cu o spatula.

Impartim compozitia in 3.

DSCF9594

Coacem pentru 20-22 minute. Lasam sa se raceasca.

DSCF9595

Pentru crema, amestecam crema de branza si untul pana ce se omogenizeaza. Adaugam frisca, esenta de vanilie, sarea si zaharul pudra si amestecam. Daca vrem sa avem o crema mai groasa, punem tot zaharul,eu o las mai moale de obicei.

Montam, asezand un blat, crema, inca un blat, iar crema, al treilea blat si restul de crema, apoi aruncam afinele ramase peste crema de branza.Lasam la rece cat ne lasa sufletul si servim cu pofta.Buna!

DSCF9596

DSCF9600

DSCF9606

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + thirteen =