Giant crumpets

Giant crumpets
 

INGREDIENTE:400 grame faina
30 grame unt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar pudra
1 lingurita sareCrumpets sunt clatite ce isi au originea in Marea Britanie, de consistenta mai tare si dimensiuni mici. De obicei au 8 cm diametru si 2 cm grosime. Eu insa nu am avut forme speciale sau cercuri de metal sa le ingradesc 🙂 asa ca le-am facut mari, si tinand cont de micul dejun pe care l-am pregatit a doua zi folosindu-ma de ele, bine am facut(va urma).

Calde le-am servit cu inghetata si sos de ciocolata, iar despre intrebuintarea pe care va ziceam ca le-am dat-o a doua zi urmeaza sa va spun zilele urmatoare.

Pana atunci, sa va explic despre ce este vorba:

DSCF8637

Intr-un bol amestecam faina, bicarbonatul, sarea si zaharul pudra. Amestecam drojdia cu 150 ml apa calda si o adaugam peste faina.

DSCF8623

Adaugam apoi apa calda cat sa formam o compozitie groasa, ca o smantana.

Incalzim o tigaie(mica, mare, mijlocie 😀 )si topim untul. Prajim clatitele pe ambele parti. Intoarcem cand se formeaza bule pe suprafata clatitei.

DSCF8624

Servim calde cu  unt si gem, sau inghetata, sau orice dulce ne e la indemana(ele nu sunt dulci deloc).

DSCF8636

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 12 =