Cupcakes cuberdon

Cupcakes cuberdon
 

INGREDIENTE:2 ½ cani faina patiserie
½ lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 cana lapte caldut spre fierbinte
4 oua la temperatura camerei
115 grame unt moale, usor incalzit
1 cana zahar
Esenta vanilie
Bine v-am regasit!:) Astazi va prezint cuberdonul(pentru cine nu il cunoaste inca, pentru ca eu pana sa ajung in Belgia nu auzisem de el). Cuberdonul este o bomboana traditionala belgiana, facut din zahar, guma arabica si arome de fructe, in special zmeura. Amestecul lichid este turnat in forme pudrate cu amidon si bagat la cuptor unde zaharul se intareste si capata o crusta la exterior iar interiorul ramane gelatinos si duulce delicios.:)

Cuberdonul are forma conica, o inaltime de 2.5 cm si o culoare rosu-roz violacee. Din pacate, durata de conservare a cuberdonului nu este decat de aproximativ 15 zile, ceea ce il face greu de exportat. Asa ca daca vreti sa gustati minunatia asta..well…stiti unde sa veniti!:)

Revenind la oile noastre, pentru ca Razvan adora cuberdonul(pe buna dreptate, ca are un gust unic, deosebit) am zis ca n-ar strica sa fac si niste cupcakes pe langa el, sa se bucure si mai mult de el.

De data asta am folosit o alta reteta de cupcakes, si anume de la Emily. Mi-au placut la fel de mult ca cele pe care le fac eu de obicei, asa ca puteti sa le incercati si pe astea, sa va faceti o parere. Nu am fost multumita insa de buttercream(therefore nu o sa postez reteta pana nu gasesc ceva mai bun), data viitoare voi folosi o crema de branza in loc, cred ca va completa mai armonios gustul de cupcakes, si oricum este preferata mea dintre toate.:)

DSCF9668

Incingem cuptorul la 180C. Amestecam faina, praful de copt si sarea. Batem ouale spuma cu o lingura de zahar. Mixam untul cu zaharul(3-5 minute) pana ce amestecul devine cremos, apoi adaugam esenta de vanilie si ouale batute.

Adaugam jumatate din cantitatea de faina, apoi jumatate din lapte, apoi cealalta jumatate de faina, apoi laptele ramas. Omogenizam. Umplem formele de cupcakes 2/3 si bagam la cuptor 20-25 minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit, scobim miezul cu o lingurita, lasand o margine de 2-3 cm. Amestecam miezul de la cupcakes cu sirop de cuberdon si putina crema de branza, pentru a ajunge la o consistenta mai cremoasa. Amestecam bine pana ce obtinem un fel de pasta mai groasa.Puteti sa o faceti si mai moale, cum doriti.

DSCF9653

(ignorati blaturile de carrot cake din imagine :)) )

Umplem cupcakesurile cu o lingurita, doua din amestecul de cuberdon si ornam cu un buttercream(daca avem o reteta buna, ceea ce eu nu am, pentru ca este pe ultimul loc in preferintele mele din cauza cantitatii prea mare de unt) sau cu un cream cheese de calitate(reteta de aici la care adaugam putin sirop de cuberdon)

DSCF9654

Ornam cu o jumatate de cuberdon fiecare cupcake si aia e! Ne bucuram de cupcakes pur belgiene!:))

DSCF9673

DSCF9675

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 6 =