Cafea cu menta

Cafea cu menta
 

INGREDIENTE:cafea boabe
menta
frisca lichida-200 ml
zahar pudra-1 linguraOoohh..cat as putea sa va vorbesc despre cafea..:). Cum imi face ea diminetile(uneori si amiezile si chiar serile) mai frumoase. Cum ma ajuta ea sa vorbesc mai bine decat un logoped.Cum imi aduce instant zambetul pe buze. Cum dimineata, cand plec sa il duc pe Razvan la scoala, miroase ataaat de frumos a cafea de la vecina de vizavi incat imi vine sa ciocan la usa sa ma invit la ea.Cum traversam noi in fiecare saptamana un Bruxelles mega aglomerat pentru a bea cea mai buna cafea din oras(posibil si din lume, mai verific si va tin la curent).Dar nu o sa va spun toate astea.:) Va spun doar ca imi place cafeaua mult(sper sa nu va socheze)

Si chiar daca preferatul meu e cappuccino cu spuma de lapte imi place din cand in cand sa mai incerc si altceva(I mean, to leave my options open ­čśë ). So imagine my eager to try this. Cafea cu menta. Home made. Suna bine,nu? Si nici nu se face greu. Si sa vedeti minune, e si buna!:))

DSCF9779

Procedam in felul urmator. Intai si-ntai, punem la infuzat niste menta in frisca lichida. Sa stea cateva ore impreuna, sa se cunoasca mai bine, sa isi imprumute chestii, gen aroma. Taiem cateva frunze de menta si le punem peste frisca,le acoperim cu o folie de plastic si le lasam la rece cateva ore. Rasnim boabele de cafea cu alte cateva frunze de menta, apoi imprastiem continutul pe o tava peste care am pus hartie de copt si bagam la cuptor, la temperatura scazuta, unde o lasam pana se usuca.

Teoretic mult, aproape o ora, insa cafeaua mea proaspat rasnita nu era deloc umeda, asa ca nu am lasat-o foarte mult la cuptor, doar vreo 15 minute,cred.

Scoatem cafeaua de la cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi facem o cafea dupa placul inimii. Mai tare, mai slaba, mai super tare, cum o beau eu.

Inlaturam frunzele de menta din frisca si o batem impreuna cu o lingura de zahar pudra(sau mai mult. sau mai putin. sau chiar atat.)

DSCF9768

Turnam cafeaua in ceasca si adaugam frisca mentolata. Savuram.:)

DSCF9769

DSCF9774



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + twelve =