Tochitura de pui

Tochitura de pui
 

INGREDIENTE:1 piept de pui dezosat
ulei
o ceapa
250 ml
apa
2 linguri bullion sau suc de rosii
3 catei de usturoi
cimbru
dafin
piper
sareEu ador tochitura. E gustoasa, satioasa, e mniam mniam. Si aici ma refer mai ales la tochitura de porc,  ca la mama ei, cu carnaciori, cu tot setul. Dar asa, de dieta 🙂 merge si cu pui, cu mamaliguta si cu un ou ochi asortat. Si nu mai trebuie sa amintesc de muraturi,nu? Ca stiti voi.

DSCF9611

Taiem pieptul de pui in bucati egale, pe care le rumenim. Dupa ce s-au rumenit, turnam apa peste ele,cat sa le acoperim. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam ceapa taiata solzisori, vreo doua frunze de dafin, cimbru, si acoperim cu un capac. Cand ceapa s-a fiert(in timpul procesului mai puteti adauga apa, daca e nevoie) adaugam bulionul sau sucul de rosii, apoi fierbem pana ce sosul din tigaie capata consistenta unui suc de rosii. Potrivim de sare si piper, turnam mujdeiul(usturoiul tocat, frecat cu putina sare si putin ulei si amestecat cu putin apa), amestecam tot si mai fierbem 2 minute.

DSCF9609

Servim cu mamaliguta calda si cu branza. In compozitie mai putem adauga, asa cum am zis, carnati, Kaiser,etc…O sa o faca si mai gustoasa!:)

Unitatea noastra va doreste: POFTA BUNA! 😉

DSCF9621



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =