Cozonac sarat

Cozonac sarat
 

INGREDIENTE:400 grame faina
140 ml lapte
25 ml apa
50 ml ulei masline
7 gr drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
1 ou mediu
5 felii mari sunca
100 grame cascaval afumat
10 masline taiate
50 gr bacon afumat
1 galbenus de ou+3 linguri de lapteSarat, sarat, da’ bun rau! Reteta e a Laurei Adamache , care de altfel are foarte multe retete super de cozonac(de la ea am luat si reteta de cozonac cu ciocolata ce va urma pe site).

Pe langa faptul ca e un cozonac foarte gustos, arata si bine, si inainte de a-l felia si dupa. Asa ca daca va hotarati sa il faceti pentru masa de Paste(sau orice alta masa festiva) mai mult ca sigur musafirii vostri vor fi incantati.:)

DSCF9051

Amestecam faina cu drojdia uscata intr-un vas incapator. Separat, amestecam laptele caldut cu oul , uleiul si zaharul, apoi le turnam in mijlocul vasului cu faina.

DSCF9017

Incepem sa framantam, iar cand prinde consistenta adaugam sarea dizolvata in  25 ml apa calduta. Framantam pana obtinem un aluat elastic, pe care il acoperim cu folie de plastic si il tinem la cald pentru 1h 30.

DSCF9018

Rasturnam aluatul pe masa pudrata cu faina si intindem o foaie de 4-5 mm grosime. Punem feliile de sunca,

DSCF9019

apoi cascavalul, maslinele si baconul taiat mic.

DSCF9020

Rulam foaia(nu foarte strans) apoi o taiem in bucati de aproximativ 6 cm pe care le punem in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

DSCF9022

Daca bucatile nu sunt prea grasute, incercam sa lasam putin spatiu intre ele, pentru ca vor creste destul de mult la dospit. Acoperim cu un prosop curat de bumbac si lasam la dospit 30-45 de minute.

Amestecam un galbenus cu 3 linguri de lapte si ungem cozonacul inainte de a-l baga la cuptorul incins la 180C pentru 40-45 de minute.

DSCF9023

Cand e gata, il scoatem pe un gratar si il feliem cand s-a racit.

DSCF9041

DSCF9044

Pofta buna va doresc!

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 16 =