Panna cotta cu fructe de padure

Panna cotta cu fructe de padure
 

INGREDIENTE:50 cl smantana dulce
50 grame zahar tos
esenta vanilie(sau o pastaie)
3 foi de gelatina sau 2 grame de agar-agar
Pentru sosul de fructe:
200 grame fructe de padure
1/2 lamiae
1 lingura zahar(sau mai mult, daca preferati)
Panna cotta este, in afara de un desert foarte bun la gust, fin si delicat, un desert foarte rapid. Partea noastra de munca e rapida si usoara, dupa care trebuie sa mai stea putin la rece si e gata. E foarte bun cand urmeaza sa avem musafiri din scurt, cum mi s-a intamplat mie.Vorbeam cu o prietena pe la pranz, iar la sfarsitul discutiei mai aveam cateva ore pana sa vina in vizita, iar eu nu aveam nimic dulce. What to do, what to do? Am ales calea(sau caile) cea mai rapida(rapide). Panna cotta si niste madlene pufoase despre care v-am mai povestit aici.

Si gata desertul meu rafinat!:)Scurt si cuprinzator. Din pacate, pe cat de repede se face, pe atat de repede se mananca.

DSCF9847

Daca folosim o pastaie de vanilie, o taiem pe lungime si curatam cu un cutit miezul. Punem intr-o craticioara vanilia, zaharul si smantana dulce.

DSCF9815

Aducem la fierbere, apoi dam de pe foc si lasam sa stea 30 de minute.

DSCF9816

In acest timp, inmuiem foile de gelatina in apa rece sau dizolvam agar agar-ul in putina apa.Eu am folosit agar agar, si s-a comportat foarte bine.Dupa 30 de minute, incalzim iar amestecul si adaugam gelatina sau agar agar-ul. Daca folosim agar agar, aducem din nou la fierbere, daca nu, doar incalzim.

Intre timp, pregatim cateva pahare de unica folosinta sau alte recipiente in care vrem sa punem panna cotta.Paharele de unica folosinta au avantajul ca se pot taia cu o foarfeca atunci cand servim panna cotta si ne ajuta sa pastram o forma frumoasa.

DSCF9817

Strecuram totul printr-o sita fina si turnam in forme.Lasam la rece cateva ore.

Pentru fructe, treaba sta foarte simplu. Amestecam toate fructele de padure cu sucul de lamaie si cu zaharul si aducem la fierbere, apoi asteptam sa se ingroase putin si oprim focul.

DSCF9822

Dupa ce sosul de fructe s-a racit putin, punem cu o lingura peste pana cotta.

DSCF9825

DSCF9834

DSCF9838



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 4 =