Gaufres de Liege

Gaufres de Liege
 

INGREDIENTE:6 linguri lapte caldut
1/2 lingurita zahar tos
2 lingurite drojdie uscata
230 grame faina cernuta
1 lingurita scortisoara macinata
2 lingurite esenta vanilie
1/2 lingurita sare
1 ou
1 galbenus
120 grame unt nesarat, temperatura camerei
140 grame zahar perlute

Sincera sa fiu, pana sa ne mutam in Bruxelles nici nu stiam ca exista atat de multe tipuri de gaufres. Eu faceam des, insa erau toate la fel ca si consistenta, ce era diferit era gustul: cu sunca, cu mere, cu cascaval..etc. Si sunt bune, nu zic nu. Inca fac (o reteta e chiar pe lista lunga de asteptare cu retete nerabdatoare sa cunoasca celebritatea) insa de cand am facut reteta asta, de gaufres de Liege-ei bine, sincera sa fiu, celelalte au cam trecut pe plan second.(si tert ­čÖé )

Si se pare ca in afara de gaufrele de Bruxelles si de Liege, cele mai cunoscute, din punctul meu de vedere, mai sunt muuulte tipuri, doar  in Belgia putand numara peste 12 varietati.

Asa ca astazi va prezint reteta mea preferata de gaufres, special pentru sora mea(proaspat proprietara de aparat de facut gaufres) si pentru castigatoarea concursului de acum ceva timp, care sper ca a si inceput deja sa foloseasca aparatele.:)

DSCF9333

Dizolvam zaharul in laptele caldut , apoi adaugam drojdia. Acoperim cu o farfurie bolul in care am amestecat si lasam sa stea 5 minute. E gata cand s-au format bule la suprafata si e maron deschis si buretos.:)

Intre timp, amestecam faina cernuta cu scortisoara, esenta de vanilie si sarea.

DSCF9316

Turnam amestecul de drojdie peste, apoi oul si galbenusul.Amestecam pana devine compact.

DSCF9318

Acoperim cu o folie de plastic si lasam sa se odihneasca 30 de minute la cald.Dupa 30 de minute incorporam untul putin cate putin.Cand am terminat de incorporat untul adaugam si zaharul perlute si amestecam cu o spatula.

DSCF9320

Formam bile de marimea unei..mandarine..sa zicem.:) pe care le lasam 15 minute la un loc caldut. Ungem aparatul de gaufre cu unt topit si punem bilele, una cate una, pana sunt gata.

DSCF9323

Le savuram calde, cu moderatie!:)

DSCF9328

 

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 15 =