Briose pizza

Briose pizza
 

INGREDIENTE:Pentru blat:
500 grame faina
250 grame apa calduta
o lingurita sare
2-3 lingurite drojdie uscata
4 linguri ulei masline
Pentru umplutura:
sos de rosii
cascaval
sunca, salam
ou, putin untAm o marturisire.Cand sunt in criza de timp(si ooooh cat de des mi se intampla..) am doua solutii in ceea ce priveste ce mancam.:) Paste si pizza.:D

Bucataria italiana ma salveaza elegant de fiecare data. E super rapida, incredibil de usor de preparat si…deeestul de gustoasa.Ori fierb niste spaghete, sau penne, sau farfalle, sau ce am prin casa, ori fac super rapid un blat delicios de pizza si arunc pe el ce gasesc prin frigider. Cateodata, ca sa impac si capra si varza, ajustez reteta ca sa mearga si pentru pachetel, la scoala. Ceea ce ma aduce la briosele de astazi. Super usor de facut si extrem de pufoase si gustoase, merg strecurate la pachet la scoala sau la munca,si sunt si satioase. Mmm..parca simt miros de pizza calda…

DSCF9884

Pregatim intai blatul. Intr-un bol incapator amestecam faina, sarea, drojdia si apa calduta. Cand s-a omogenizat adaugam uleiul de masline si framantam pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios.Lasam 30 de minute acoperit la cald, apoi intindem foaia cat putem de  mult si punem sosul, cascavalul, salamul si rulam nu foarte strans.

DSCF9877

Taiem bucati cam de 6-7 cm lungime si le punem in formele de briose unse cu putin unt.Ungem cu un ou batut.

DSCF9878

Bagam la cuptorul incins la 200 grade si lasam pana ce briosele sunt rumene si bine coapte.

DSCF9885

Servim cu maaare pofta!:)

DSCF9890



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =