Chec cu capsune

Chec cu capsune
 

INGREDIENTE:1 cana capsune taiate cubulete
2 linguri faina
1/2 cana unt, temperatura camerei
1 cana zahar
2 oua
1 1/2 lingurite esenta vanilie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 cana lapte
1 3/4 cana faina
Glazura:
1/4 cana piure capsune
1/4 cana crema de branza, temperatura camerei
1/4 cana zahar pudra
Daca tot e sezonul capsunelor, apoi sa simtim si noi…:)

Checusorul asta este unul senzational. Cel putin eu asa il gasesc, pentru ca nu este pufos ci dens, exaaact cum imi plac mie blaturile de tort si checurile. E plin, satios, aromat, e o nebunie.Sincera sa fiu, de cand l-am facut si mi-a placut asa mult, nu ma gandesc decat la varianta lui cu cirese.

Dap. O sa fac si cu cirese si apoi o sa organizez un concurs de cel mai bun chec. Partea nasoala e ca am candidati seriosi la titlul cel mare.Partea buna e ca apuc(am) sa gust(am) din toate. Dar va tin la curent, poate alegem impreuna castigatorul.;)

Pana atunci insa, va sfatuiesc sa incercati varianta aromata a acestui chec cu capsune,si daca nu o sa vi se para senzational…ei bine…trimiteti-mi mie checul, ma ocup eu de el!

DSCF0020

Incalzim cuptorul la 175C. Ungem o tava de chec.

Intr-un bol amestecam capsunele cu faina(cele doua linguri). Lasam deoparte.

Intr-un bol incapator mixam untul cu si zaharul pana devin pufoase.

DSCF0005

Adaugam ouale si esenta de vanilie, amestecam.

DSCF0006

Adaugam praful de copt si sarea, amestecand. Incepem sa amestecam si laptele si faina, alternand. Incepem si terminam cu faina. Omogenizam.

DSCF0007

Adaugam capsunele si amestecam usor cu o spatula.

DSCF0008

Coacem 45-50 minute, pana ce o scobitoare iese curata.

DSCF0015

Pentru glazura: mixam crema de branza, piureul de capsune si zaharul pudra. Turnam peste chec atunci cand acesta s-a racit.

DSCF0009

DSCF0013

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − twelve =