Scones cu merisoare

Scones cu merisoare
 

INGREDIENTE:2 cani faina
1 lingurita praf de copt
1/4 cana(60 grame) unt nesarat, taiat cubulete
3/4 cana merisoare proaspete sau confiate
1 ou mare
1/4-1/3 cana lapte
1/4 lingurita sare
optional: zahar pentru presarat deasupra
Pentru uns:
1 ou
1 lingurita apa
Pentru glazura:
1/4 cana zahar pudra
1 1/2 lingurita zeama de lamaieCand am facut prima data scones eram la regim.:) Dar nimic deosebit pana acum, eu sunt mereu la regim, asa ca orice as face pentru prima data ma prinde intr-o stare continua de pofta.:)) Si nu stiu cum se face, dar orice as face cand sunt la regim mi se pare perfect la gust.:))Am incercat orice, pana si placinta cu branza de oaie, si eu urasc branza de oaie, nu suport nici sa o vad. Eh, se pare ca nu o incercasem cand eram la regim, pentru ca placinta a iesit de milioane.:)

Asa ca nu ma mira faptul ca am gasit aceste scones coborate din cer. Partea buna este(sau rea, daca vrei sa slabesti) ca sunt bune si cand nu esti la regim. Sunt bune oricand, oricum…oricate? ­čśÇ

Sunt multe „modele” de scones, pot fi sarate, dulci-cu orice prin ele sau simple. Oricum ai da-o, sunt excelente si va recomand sa le incercati!

Din programul de astazi, scones cu merisoare confiate(care pot fi inlocuite cu stafide, de exemplu, daca nu aveti la indemana merisoarele).

DSCF9235

 

Amestecam faina, praful de copt si sarea  intr-un bol.  Adaugam untul taiat cubulete si racit si amestecam pana devine nisipos. Adaugam oul si cam 1/4 din cana de lapte si amestecam pana se formeaza un aluat lipicios.Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte. Punem si merisoarele si amestecam usor cu o spatula.

DSCF9227

Intindem aluatul pe blatul de lucru infainat si ii dam forma unui dreptunghi cam de 10×30 cm.

DSCF9228

Taiem triunghiuri pe care le punem pe foaie de copt si le bagam la rece 30 de minute. Dupa 30 de  minute le scoatem si le ungem cu oul batut si amestecat cu apa.

Presaram zahar daca dorim.(ele nu sunt dulci)

DSCF9229

Incalzim cuptorul la 200C. Coacem 12-15 minute, pana devin aurii.

DSCF9231

Le lasam sa se raceasca si le stropim cu glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie.

DSCF9236

Le servim cu ceai.;)

DSCF9237

DSCF9244

 

 

 

 

 

 

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 11 =