INGREDIENTE:2 cani faina
1 lingurita praf de copt
1/4 cana(60 grame) unt nesarat, taiat cubulete
3/4 cana merisoare proaspete sau confiate
1 ou mare
1/4-1/3 cana lapte
1/4 lingurita sare
optional: zahar pentru presarat deasupra
Pentru uns:
1 ou
1 lingurita apa
Pentru glazura:
1/4 cana zahar pudra
1 1/2 lingurita zeama de lamaieCand am facut prima data scones eram la regim.:) Dar nimic deosebit pana acum, eu sunt mereu la regim, asa ca orice as face pentru prima data ma prinde intr-o stare continua de pofta.:)) Si nu stiu cum se face, dar orice as face cand sunt la regim mi se pare perfect la gust.:))Am incercat orice, pana si placinta cu branza de oaie, si eu urasc branza de oaie, nu suport nici sa o vad. Eh, se pare ca nu o incercasem cand eram la regim, pentru ca placinta a iesit de milioane.:)
Asa ca nu ma mira faptul ca am gasit aceste scones coborate din cer. Partea buna este(sau rea, daca vrei sa slabesti) ca sunt bune si cand nu esti la regim. Sunt bune oricand, oricum…oricate? 😀
Sunt multe „modele” de scones, pot fi sarate, dulci-cu orice prin ele sau simple. Oricum ai da-o, sunt excelente si va recomand sa le incercati!
Din programul de astazi, scones cu merisoare confiate(care pot fi inlocuite cu stafide, de exemplu, daca nu aveti la indemana merisoarele).
Amestecam faina, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugam untul taiat cubulete si racit si amestecam pana devine nisipos. Adaugam oul si cam 1/4 din cana de lapte si amestecam pana se formeaza un aluat lipicios.Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte. Punem si merisoarele si amestecam usor cu o spatula.
Intindem aluatul pe blatul de lucru infainat si ii dam forma unui dreptunghi cam de 10×30 cm.
Taiem triunghiuri pe care le punem pe foaie de copt si le bagam la rece 30 de minute. Dupa 30 de minute le scoatem si le ungem cu oul batut si amestecat cu apa.
Presaram zahar daca dorim.(ele nu sunt dulci)
Incalzim cuptorul la 200C. Coacem 12-15 minute, pana devin aurii.
Le lasam sa se raceasca si le stropim cu glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie.
Le servim cu ceai.;)