Quiche cu somon afumat si spanac

Quiche cu somon afumat si spanac
 

INGREDIENTE:1 foaie aluat
120 grame somon afumat
1 cana spanac congelat(pe care il decongelam si il scurgem bine)
1 catel usturoi, zdrobit
6 oua
1/2 cana smantana dulce
1/4 cana lapte
3 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sareNu am mai scris de cateva zile vreo reteta, in primul rand pentru ca a fost ziua sotului meu si am avut ceva pregatiri de facut si in al doilea rand pentru ca mi s-a stricat cardul de la aparatul foto si asa ce suparata sunt de atunci…nu-mi mai revin. Pe langa faptul ca m-a lasat cand mi-era lumea mai draga, respectiv cand faceam poze la tort, am pierdut si toate retetete de pe el, toate pozele facute in ultimul timp.:(

Asa ca inca nu mi-am revenit de suparare, drept pentru care am jelit pana azi(si inca sunt in doliu,pentru ca nici macar nu stiu ce retete aveam acolo,sa le refac.Stiu doar ca erau bune si frumoase, ca toate retetele mele 😀 )

Dar azi am ridicat capul si m-am hotarat sa va arat o reteta pe care o fac incontinuu de ceva timp, pentru ca ne place maxim. Am facut-o si la petrecerea de sambata,si cred ca a prins foarte bine, pentru ca nu a ramas.:)

Se face super simplu, chiar prea simplu fata de cat de buna e.Hai sa vedeti:

DSCF0139

Intindem foaia(funny fact:v-am zis ca am probleme cu tastatura cea razleata care mananca litere. Acum cand am scris foaia nu mi-a luat f-ul si am scris intindem oaia 😀 )

Deci: intindem foaia de aluat si o intepam cu furculita in loc in loc. O bagam in cuptorul incins la 175 C pentru 10 minute.

DSCF0119

Intre timp, batem ouale intr-un bol, adaugam usturoiul zdrobit, sarea,  smantana dulce, laptele, faina si praful de copt. Practic tot in afara de spanac si somon.

Amestecam bine si adaugam si somonul si spanacul, maruntite bine.Amestecam sa fie uniform distribuite.

DSCF0120

Turnam amestecul in forma de tarta scoasa din cuptor si racita putin si bagam la cuptor pentru 45 de minute, verificand dupa 35, sa nu fie deja gata.

DSCF0147

Lasam sa se raceasca si servim!Pofta buna!:)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =