Crema de caramel sarata

Crema de caramel sarata
 

INGREDIENTE:180 grame zahar
110 grame unt sarat
200 ml smantana (minim 40% grasime)
un varf de cutit de sare
Ma chinui sa va prezint reteta asta de nu stiu cand. Si este atat de importanta pentru mine, e genul de lucru pe care ar fi minunat sa il avem mereu in frigider, incat jumatate din retetele ce mi-au ramas neprezentate(in draft) sunt cu acest caramel sarat,asa ca sunt cumva obligata sa scot la inaintare reteta.

Sufar inca nespus dupa pierderea cardului.Pe langa faptul ca am pierdut retete frumoase nici nu pot sa fotografiez ce fac zilele astea.Pentru ca nu am gasit pe niciunde sa cumpar unul nou. Parca ar fi fost editie limitata.Of.

Revenind la minunatia asta(ahh..ce ma enerveaza tastatura astaa) sa nu va ganditi(cei ce nu ati gustat inca asa ceva) ca are un gust sarat pronuntat si ca o sa fie ciudat sa mancati ceva dulce si sarat in acelasi timp. Nu. Gustul sarat este sub cel dulce, e intuit mai mult, e echilibrat, si face din caramelul asta mic un must have al frigiderului.

Daca il aveti intr-un borcan inchis ermetic si il pastrati la rece, o sa il puteti folosi cam asa:

1. La un banoffee pie bestial.

2. La orice tarta, tartuta, tartisoara va vine pofta.

3. La o cafea sau ciocolata calda super.

4. Cu o lingurita, la liber.

5. In alte 48574 de moduri, toate aducatoare de  bucurie.

Asadaaar..drums!

DSCF8940

Punem untul, sarea si zaharul intr-o craticioara. Adaugam putina apa, o lingura, doua, cat sa imbibe putin zaharul.

DSCF8073

Punem pe foc moderat, amestecand cu o lingura de lemn.Va incepe sa faca spuma.

DSCF8074

Continuam sa amestecam pana ce capata o culoare bruna.

DSCF8076

Dam la o parte de pe foc si adaugam cu atentie smantana, amestecand bine pana la omogenizare,apoi punem iar pe foc si amestecam pana devine fluid si dispar cocoloasele.

DSCF8077

Turnam intr-un borcan steril si lasam un pic sa se raceasca pana sa punem capacul.

DSCF8939

Dupa ce s-a racit putin, punem capacul si bagam la frigider. Se pastreaza destul de bine mult timp.

Pai…cu placere, atunci!:)

DSCF8940

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + seventeen =