Tarte cu ciocolata si caramel

Tarte cu ciocolata si caramel
 

INGREDIENTE:Pentru crusta:
1 1/2 cani faina
1/4 cana + 1 lingura cacao
1/4 lingurita sare
10 linguri unt, temperatura camerei
1/2 cana + 2 linguri zahar pudra
2 galbenusuri, temperatura camerei
1/2 lingurita esenta vanilie
Pentru caramel:
crema caramel sarata
Pentru ganache ciocolata:
1/2 cana smantana dulce
115 grame ciocolata
Nu am mai scris zilele astea pentru ca am fost intr-un iures continuu. Nu stiu cum trec orele, parca m-as uita la filmul vietii mele de undeva din afara si s-ar vedea tot dat pe repede inainte. Nu am habar cum trece ziua, si uneori mi se pare ca nu am apucat sa fac nimic. Asa ca daca are cineva o telecomanda sa mai pun si eu pauza vreo cativa ani la timpull asta, as fi recunoscatoare daca mi-ar imprumuta-o. ­čÖé (bine, daca ar fi dupa mine, eu l-as opri de tot acum, aici, sa ramana totul exact cum e, dar nu vreau sa fiu prea demanding )

Altfel, toate bune. Initial voiam sa pun o alta reteta, una sarata, dar dupa aia mi-am amintit ca doar ce v-am aratat sosul caramel, si m-am gandit ca prea bine se leaga de tartele astea ca sa nu continuam discutia acum.

Si tartele astea sunt bune, domne’.Bune rau. Asta daca iti place caramelul.Si ciocolata. Si..tartele.:) Daca iti plac toate astea, o sa le gasesti minunate. Crusta e crocanta, caramelul moale la mijloc si ciocolata cumva impaciuitoare intre cele doua le uneste intru perfectiune.

Dar mai putina vorba si mai multa reteta.Iaca:

DSCF9756

 

Incepem prin a pregati crusta. Intr-un bol amestecam cacao, faina, sare. Separat, mixam untul si zaharul pana devin pufoase. Adaugam galbenusurile si esenta de vanilie. Amestecam, apoi adaugam ingredientele uscate. Omogenizam.

DSCF9712

Impartim in bule mici pe care le intindem in formele de mini tarte. Bagam la rece 30 de minute.

DSCF9713

Incalzim cuptorul la 175C, intepam tartele cu o furculita.

DSCF9714

Le coacem in cuptorul incins pentru 13-15 minute. Racim.

DSCF9715

Pentru sosul caramel, vezi reteta.

Cand tartele sunt reci, punem caramel cu o lingura peste ele.

DSCF9719

Pregatim ganache-ul in felul urmator: incalzim smantana dulce, fara a o fierbe, si o turnam peste ciocolata maruntita. Lasam sa stea 1 minut fara sa amestecam, aoi incepem sa amestecam cu o spatula. Omogenizam. Racim usor si turnam peste tarte.

DSCF9749

Bagam tartele la rece 3-4 ore. Unitatea noastra va doreste Pofta buna!

DSCF9750

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =