Supa groasa de cartofi

Supa groasa de cartofi
 

INGREDIENTE:6 felii subtiri bacon
3 morcovi
1 ceapa
3 tije de telina
6 cartofi mici
8 cani supa de legume sau de pui
3 linguri faina
1 cana lapte
1/2 cana smantana dulce
sare, piper
cascaval ras
patrunjel

Nu stiu daca am mai spus, dar iubesc supele groase, sau supele crema. Le gasesc mai consistente si mai pline de gust. 🙂 Iar Eduard le adora. Dar bine, ce nu adora el la varsta asta…

Asa ca fac de cate ori pot, si mereu altceva.:) Iar supa asta groasa nu e nici cal nici magar, sau mai bine zis e din amandoua, pentru ca are si bucati intregi de legume pe care le putem mesteca sa mai prelungim momentul mesei dar e si groasa ca o crema. Si mai e baconul. Ooohh..baconul asta…Ispita sarata si afumata care ne zapaceste planurile de slabit…

Mie, cel putin. Nu stiu daca voi aveti aceeasi problema. 🙂

Supa groasa de cartofi, deci:

DSCF9987

Taiem toate legumele cubulete de aceeasi marime.

DSCF9970

Intr-o oala de supa, prajim baconul taiat mic pana devine crocant.

DSCF9971

Daca faceti 5 lucruri in acelasi timp, ca mine, ardeti usor fundul oalei.;)

Cand e gata, scoatem baconul pastrand grasimea in oala, si punem in locul baconului ceapa, morcovul si telina. Amestecam 2 minute si adaugam si cartofii.

DSCF9972

Prajim aproximativ 5 minute, amestecand constant, apoi adaugam supa. Aducem la fierbere, apoi lasam sa fiarba la foc mic spre mediu 10 minute.pana ce cartofii incep sa se inmoaie. Separat, amestecam faina cu laptele si turnam peste supa. Amestecam si potrivim de sare si piper.Mai lasam 5 minute sa fiarba.

Jumatate sau 2/3 din cantitatea de supa o punem intr-un blender si o pasam bine.

DSCF9974

Turnam inapoi in oala si amestecam. Adaugam smantana dulce si patrunjelul, amestecam iar,apoi oprim focul.

Servim in boluri, cu cascaval ras si bacon prajit presarate din abundenta.Un deliciu, serios!

DSCF9993

 



2 thoughts on “Supa groasa de cartofi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =