Gem de capsune

Gem de capsune
 

INGREDIENTE:1 kilogram capsune
500-600 grame zahar pentru dulceturi(cu gelifiant)
zeama de lamaieEu, de felul meu, cam sunt adepta lucrurilor facute in casa. ­čÖé Si ma refer mai mult la mancare, sa nu va ganditi ca ma apuc sa imi fac singura pantofi. Cu toate ca mi-ar placea…oooohh..ce mi-ar placea!!

Dar asa, o maslina, o cireasa, daca pot sa fac, fac. Chiar si Delikat..sau Vegeta.O sa va dau reteta mai spre toamna,asa,sa terminam cu fructele de sezon.

Iar daca e vorba de gem, care se face aproape singur, chiar ar fi pacat sa nu incercam acasa. Putem sa ne alegem fructul preferat, putem sa facem combinatiile care ne fac placer, iese ceva bun bun de tot si avem si satisfactia lucrului facut de manuta noastra.

Eu pe unde am mai citit de reteta de gem de capsune scria de 1:1. Adica la un kilogram de capsune sa punem un kilogram de zahar. Insa mi s-a parut cam mult, asa ca am incercat sa vad cum e si cu …vreo 500-600 grame cred ca am pus, si bine am facut.E destul de dulce si asa, cred ca data viitoare o sa pun 500 grame. Voi, daca va place mai dulce(spre diabet), puteti folosi mai mult.

DSCF0409

Curatam capsunele, le spalam bine si le uscam. Daca vreti sa le taiati, bine, daca nu, puteti sa le lasati intregi. Oricum in timpul fierberii se mai paseaza. Eu le-am pus intregi si in timp ce fierbeau le-am trantit in cap vreo doua din alea cu care fac piureul, lasand si bucati mai mari, sa le simtim pe felie.:)

Punem capsunele intr-o oala incapatoare, apoi zaharul si zeama de lamaie. Eu am pus zeama de la jumatate de lamaie,aproape. Perfectos!

DSCF0356

Cam atat avem noi de facut. Si sa sterilizam borcanele. Destul de important, as zice. Si la fel de important, borcanele trebuie sa fie fierbinti in momentul in care turnam gemul in ele.

Lasam sa fiarba pana ce nu mai face spuma.

DSCF0357

(aici inca facea)

Daca vrem sa fim siguri ca e gata, putem pune o farfuriuta in frigider cand ne apucam de gem, iar cand vrem sa testam o scoatem si punem o picatura de gem pe ea. daca se intareste si nu curge atunci cand intoarcem farfuria, e gata!

Dupa cum spuneam, avem grija de borcane, sa fie fierbinti. Eu le bag la cuptor cateva minute, dupa ce le spal bine de tot. Dupa ce turnam in borcane, le intoarcem cu..ma scuzati..fundul in sus, si le lasam asa pana se racesc. Mai sunt smecherii cu dunst uscat..alea alea, sa pui borcanele intr-o punga de plastic, apoi sa le acoperi cu o patura pana se racesc, apoi sa le pui in camara, dar eu acum nu am facut asa. Le-am racit si le-am pus la frigider, pentru ca am facut destul de putine.Dintr-un kilogram de capsune mi-au iesit 3 borcane si un pic de gem. Mai mult decat suficient pentru clatitele noastre viitoare.Si pentru cupcakes-urile pe care le fac miercuri pentru petrecerea lui Razvan.

DSCF0405

Cu asta cred ca am terminat. Hai,ca am facut si gem azi!:) Va pup!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + six =