Tarta de spanac in crusta de cartofi

Tarta de spanac in crusta de cartofi
 

INGREDIENTE:3 cartofi mari
putin ulei de masline
350 grame spanac
2 oua
1 cana ricotta
1 cana ierburi proaspete: patrunjel, marar,chives
100 grame feta, faramitata
coaja rasa de la 1 lamaie
sare, piper Bun spanacul. Buun si sanatos. Bun si crud, si gatit. Asa ca de ce sa nu gasim cat mai multe variante pentru a-l consuma? Cum ar fi aceasta tarta buna in crusta de cartofi. Nu stiu daca putem spune ca ingrasa mai putin decat un aluat de tarta ­čÖé dar cu siguranta e altceva iar crusta crocanta de cartofi se combina foarte bine cu spanacul.

Avem insa nevoie de un aparat cu care sa feliem cartofii subtire si egal. Eu am folosit  o mandolina pentru legume, dar la fel de bine ar merge si la robot, daca aveti lama aia care face felii. Cu cat mai fine cu atat mai bine.

DSCF0083

Curatam, spalam si feliem fin cartofii. Ii taiem pe lungime. Ii prajim in tigaia(sau plita) unsa cu putin ulei, intorcandu-I pana sunt gata, adica atunci cand intra o furculita usor.

Cand s-au racit ii asezam in forma de tort sau de tarta unsa cu putin unt.. Eu am folosit o forma de tort de 24 cm. Suprapunem feliile usor, ca in imagine.

DSCF0076

Spanacul il spalam bine, il curatam, si, cu apa inca pe el(sau adaugam putina apa) il punem in tigaia incinsa si il lasam 5 minute, amestecand .

DSCF0073

Apoi il transferam intr-o sita si stoarcem toata apa din el.

Intr-un bol amestecam ricotta cu ouale batute , apoi ierburile, coaja rasa de lamaie si feta. Taiem spanacul si il adaugam peste ricotta, apoi amestecam. Potrivim de sare si piper.

 

Incalzim cuptorul la 185C. Peste blatul de cartofi turnam compozitia de spanac.

DSCF0078

Punem in cuptorul incins cam 40 de minute. Detasam usor crusta de cartofi cu ajutorul unui cutit si servim.:)

DSCF0079



2 thoughts on “Tarta de spanac in crusta de cartofi”

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + nine =