Lasagna de dovlecei

Lasagna de dovlecei
 

INGREDIENTE:500 grame carne tocata de vita
3 catei usturoi
1/2 ceapa
1 lingura ulei masline
sare, piper
1 conserva rosii
busuioc proaspat (optional)
3 dovlecei medii, taiati fasii pe lungime
400 grame ricotta
500 grame mozzarella, rasa
1/4 cana parmezan
1 ou mare

Stiu, in Romania este cald, nu aveti chef de cuptor…hai, nu va mai laudati atat! Ce daca la noi sunt 15 grade ziua iar noaptea daca scoti nasul din pilota ingheti? ­čÖé

A venit toamna, asta e adevarul pe care nu voiam inca a-l accepta, asa ca o data cu vremea rece pot sa dau si drumul la zacusca, bulion, vegeta de casa. Done, done si..done!

Asta fac de trei zile. Borcane, borcanele. Si e cald si bine in bucatarie. Si miroase frumos in casa. Si am mancat deja 2 borcane de zacusca, din 7, munca mea de o zi.:)

Dar despre toate astea, curand, sa se mai racoreasca si in Romania, sa am cu cine vorbi.:)

Astazi va prezint o reteta de lasagna cu dovlecei, varianta sanatoasa a foilor de lasagna care, desi sunt gustoase..hmm…nu tin cu noi cand vine vorba de kilograme in plus.

Asa ca eu v-o spun azi, iar voi o faceti cand aveti chef de aprins putin cuptorul.

DSCF0037

 

Intr-o tigaie incapatoare prajim carnea tocata. Saram ,piperam. Cand e gata o scoatem cu spumiera intr-un vas.

DSCF0022

In tigaia in care am prajit carnea punem o lingura de ulei de masline si calim usturoiul pisat si ceapa taiata cubulete.

DSCF0023

Punem iar carnea in tigaie, adaugam rosiile zdrobite si busuiocul. Potrivim de sare si piper.

DSCF0024

Lasam pe foc mic, acoperit, 30-40 de minute.

Intre timp, feliem dovleceii. Eu am folosit o mandolina de legume.Feliile trebuie sa fie egale si subtiri.Saram si le lasam sa stea asa 10 minute. Dupa 10 minute le stergem cu un prosop de hartie pentru a indeparta apa. Le coacem pe o plita sau in tigaie, 1-2 minute pe fiecare parte.

DSCF0025

Incalzim cuptorul la 180C. Intr-un bol amestecam ricotta cu parmezanul si cu oul.

Intr-un vas dreptunghiular(eu am folosit unul de yena) punem sos pe fund si apoi un strat de dovlecei.

Repetam procesul pana terminam ingredientele.:) Ultimile straturi sa fie de sos si mozzarella peste. Acoperim cu folie de aluminiu.

DSCF0026

Coacem acoperit 45 de minute la 180 C si apoi fara folie inca 15 minute.

DSCF0032

Un adevarat deliciu!

 

 

 

 

 

 

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + eighteen =