Tort green velvet cu spuma de marshmallows si zmeura

Tort green velvet cu spuma de marshmallows si zmeura
 

INGREDIENTE:Pentru blat:
170 grame unt nesarat, temperatura camerei
225 grame zahar brun
200 grame zahar tos
3 oua
315 grame faina
8 grame sare
360 grame lapte in care am pus 2 linguri de zeama de lamaie
60 grame maioneza
1 lingura otet
1 1/4 lingurita bicarbonat
Pentru umplutura:
65 grame zahar pudra, cernut
115 grame unt, temperatura camerei
60 grame crema de branza, moale(Philadelphia)
1/2 lingurita esenta vanilie
100 grame spuma de marshmallows
un praf de sare
ZmeuraTortul de astazi este unul deosebit. Si hai, tortul ca tortul,  ca este un green velvet cremos si gustos 😀 dar cremaaa…este nebunie. Ne-bu-ni-e!

In mod normal, tortul asta se face cuminte. Adica impartim in trei compozitia de blat, coacem separat, impartim spuma in doua..din astea. Dar eu nu am avut de ales, pentru ca tortul nostru a fost in forma de minge, si nu aveam cum sa coc mai multe foi de blat. Asa ca am pus tot in forma si am sperat la ce e mai bun. Si chiar daca timpul de coacere a fost mai mare, pana la urma am obtinut un tort omogen si gustos..de numa’!

O alta provocare a fost faptul ca de obicei la forma asta de tort nu se pune crema, pentru ca atunci cand lipesti fondantul deasupra se vede aiurea. Si aiurea s-a cam vazut. Dar nu voiam sa il privez de gustul fericirii, cum am numit crema asta de marshmallows(pufosele), asa ca am riscat. Si nu imi pare rau!!:)

Si adaugati la toata ecuatia asta si niste zmeurica si veti obtine un tort de toata..bunatatea.:) Cel putin noua asa ni s-a parut.

DSCF0712

Hai sa va zic si cum am facut:

Incalzim cuptorul la 175C. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina. La robt amestecam untul, zaharul si putin colorant verde.Eu am folosit colorant gel de la Wilton.

DSCF0670

Batem cam 5 minute, apoi reducem viteza si adaugam ouale, unul cate unul.

Separat,  cernem faina, apoi punem si sarea, si amestecam usor, cu telul. Incepem sa adaugam faina si laptele cu zeama de lamaie, incepand si terminand cu faina.

DSCF0671

Mixam pana se incorporeaza. Adaugam maioneza si amestecam cu o spatula.Intr-o cescuta stingem bicarbonatul in otet si adaugam imediat compozitiei.

Dam  la cuptor pana ce trece testul scobitorii. La mine cam 50 de minute, dar daca impartiti blatul va fi mai rapid.

Intre timp, pregatim spuma. Ingredientul vedeta a fost o spuma de marshmallows pe care am gasit-o la magazinul englezesc. A mea a fost cu gust de zmeura, dar exista si varianta simpla, sau puteti cauta reteta de marshmallows si sa faceti singuri.Daca nu gasiti o reteta decenta de spuma de pufosele, spuneti-mi si va dau eu una. O reteta.:D

DSCF0675

Amestecam, la mixer, untul si zaharul pe low, cam un minut. Adaugam vanilia si sarea, marim viteza si mai mixam 3 minute. Adaugam crema de marshmallows si crema de branza moale si omogenizam.

DSCF0676

Dupa ce tortul s-a racit bine, il taiem(daca am copt separat, e minunat, doar ansamblam).Eu am scobit un pic pentru a putea pune mai multa crema in centru.

DSCF0677

Si am pus acolo cateva linguri de minunatie si cateva zmeurici.

DSCF0678

Apoi acoperim cu spuma si mai adaugam zmeura.

DSCF0679

Punem cealalta jumatate de blat si gata tortul. Nu ne mai ramane decat sa il ornam. Eu, pentru ca tema petrecerii a fost fotbalul, I-am pus hainute de minge de fotbal.

DSCF0712

Si o sectiune din tort, fotografiata in graba de la locul faptei:

DSCF0723

DSCF0724

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + four =