Chiftele de piure

Chiftele de piure
 

INGREDIENTE:3 cani piure rece
2/3 cana branza cheddar rasa(sau cascaval)
2 linguri ceapa verde taiata marunt
1 ou batut
3 1/2 linguri faina
ulei pentru prajit
smantana pentru servit
Copiilor mei le place piureul. Muult de tot. Atat de mult, incat rar imi ramane pentru chiftelutele astea. De fapt, ca sa fiu sincera, imi ramane piure doar cand fac din cateva kile de cartofi, sa nu ii mai aud ca s-a terminat prea repede si ca mai vor.:)) Atunci da, sunt sanse sa imi ramana niste piure prin frigider, si se face timpul pentru minunatiile astea.:)

Daca sunteti in aceeasi situatie, sau daca vreti sa incercati o alta varianta, imbunatatita, zic eu, a piureului, ia de luati de  aici o retetuta:

DSCF9375

Intr-un bol punem piureul, branza, ceapa, oul si faina.

DSCF9371

Amestecam bine pana se uniformizeaza.

DSCF9372

Impartim in portii egale pe care le aplatizam ca pe niste chiftelute si le dam prin faina.

DSCF9373

Incalzim ulei in tigaie(3,4 linguri) si le prajim pe fiecare parte.

DSCF9374

Le servim cu smantanica, daca dorim.

DSCF9377

DSCF9382

Atentie: in functie de cartofi, piureul poate fi mai moale sau mai vascos. Daca e prea lichid adaugati faina, cate o lingura,daca e prea tare adaugati ou batut.

Pofta buna!

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 3 =