Tort cu scortisoara si crema de branza

Tort cu scortisoara si crema de branza
 

INGREDIENTE:115 grame crema de branza, temperatura camerei
1 cana unt, temperatura camerei
1 cana zahar brun
1 cana zahar tos
5 oua, temperatura camerei
1 lingura esenta de vanilie
1 cana lapte in care am amestecat 1 lingura zeama lamaie
1 lingurita scortisoara, praf
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
3 cani faina(2 cani faina de patiserie si 1 nomala)

Povestea torturilor pentru ziua lui Razvan e una lunga si trista pentru mine. 🙂 In Romania nu imi faceam probleme, pentru ca se stie ca atunci cand te duci la o aniversare..mananci. Mananci ceva sarat, ceva dulce, mananci tort…mananci! Aici nu e asa. Aici copiii nu sunt serviti decat cu tort si suc la aniversari, uneori tortul fiind doar un chec. Trist,nu?

In cel mai fericit caz primesti si niste chipsuri sau..nu stiu..pop corn. Si la inceput credeam ca e din cauza ca parintii nu vor sa cheltuie multi bani, dar am impresia ca de fapt e din cauza ca ei, copiii, nu mananca de fel. Pentru ca eu de fiecare data pregatesc tot felul de chestii, iar ei abia se ating de dulciurile facute de casa, prefer, daca au la dispozitie, prostiile gen ursuleti gumati, chips sau mai stiu eu ce. Adica prostii. In primul an, tin minte si acum,am avut tema piratii. Si m-am pus eu de am facut un tort in forma de comoara de pirati, mai mare bucuria sa mananci din el. …Era cat pe ce sa nu il tai, ca nu voia nimeni.:))Cica nu le era foame.:D

Ce mananca ei cu placere insa e prostia aia de martipan sau de pasta de zahar cu care acopar tortul…asta sa va faceti o parere.:)) In fine, eu persist in ale mele si fac de fiecare data „dulciurele”, vorba unei fetite frumoase, de casa.

Macar m-am invatat si anul asta nu am mai facut tort cu crema, pentru ca am observat ca prefera fara.Asa ca am facut exemplarul de mai jos, un „pound cake” cu scortisoarA si crema de branza.

DSCF0461

 

Incalzim cuptorul la 170C si ungem forma de tort cu unt.

Intr-un bol mixam untul si crema de branza cam 5 minute, pana se omogenizeaza bine. Adaugam apoi zaharul si mixam din nou bine.(cam 5 minute pe medium)

DSCF0419

Adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi esenta de vanilie.

DSCF0420

Separat, cernem impreuna faina, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Le amestecam usor .

DSCF0418

Incepand si terminand cu faina, adaugam laptele cu zeama de lamaie si faina, amestecand dupa fiecare transa.

DSCF0421

Nu exageram cu amestecatul. Turnam compozitia in tava.

DSCF0422

Coacem 60-70 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Apoi eu am imbracat tortul in pasta de zahar albastra

DSCF0423

Din pasta de zahar bleu am facut ventuzele tentaculelor.M-am ajutat de un pix pentru centru.

DSCF0426

Le-am atasat de tentacule cu ajutorul degetului umezit.

DSCF0428

Si gata tortul meu!

DSCF0461

DSCF0477

 

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − one =