Tarte banoffee

Tarte banoffee
 

INGREDIENTE:Pentru aluat(pate sablee)
200 grame faina
90 grame zahar pudra
25 grame faina de migdale(cea folosita la macarons)
1 praf de sare
100 grame unt
1 ou
30 grame cacao
Pentru Chantilly:
50 cl de frisca lichida
40 grame zahar pudra
esenta vanilie
Banane taiate feliute
Crema caramelAahh..banoffee..unul dintre deserturile mele preferate! Sper ca va amintiti despre delicioasa tarta banoffee, dar daca nu, apasati AICI.

Astazi ma prezint cu o reteta de tarte banoffee, cu acelasi gust minunat, singura diferenta fiind ca in loc de blatul de biscuiti am facut un aluat sfaramicios. :).

Totodata, as vrea sa mentionez ca daca va ramane aluat il puteti congela si folosi in alta zi, cand aveti nevoie rapid de un desert. Se decongeleaza destul de repede si il puteti folosi pentru a prepara o tarta mai mare sau mini tarte, ca astea de azi.:)

DSCF0060

Pentru crema caramel, eu folosesc reteta ASTA.

Pentru aluat:

Amestecam faina, zaharul si pudra de migdale si cacaua . Cernem amestecul pe planul de lucru apoi adaugam untul nu foarte rece taiat cubulete.

DSCF0027

Amestecam cu varful degetelor pentru a nu incalzi untul foarte tare, pana obtinem o pudra fina ce seamana cu nisipul.Formam un fel de munte si facem o gaura in mijloc, in care turnam oul batut cu putina sare.

DSCF0028

Incorporam rapid oul si formam o bula.

DSCF0029

Aplatizam bula cu ajutorul palmei si o dam la rece, dupa ce am invelit-o in folie de plastic.

DSCF0030

O lasam o ora la rece.

Dupa o ora, pe planul de lucru infainat intindem foaia de aluat si cu ajutorul formelor de tarta decupam cercuri.

DSCF0040

Tapetam formele de tarta uns usor cu unt  si le intepam cu o furculita.

DSCF0041

Le bagam la frigider pentru 30 de minute.

DSCF0043

Acum…cand le coacem ar fi minunat sa o facem 10 minute cu greutati(fie din cele speciale pentru copt, fie fasole, naut, etc..)pentru a nu se umfla aluatul, si inca 5 minute fara ele. Totusi, la astea eu nu am folosit si am avut noroc, nu mi s-au umflat. Le coacem deci 15 minute la 180C si apoi le racim.

 

Batem frisca cu zaharul si adaugam vanilia. Cand e tare, ne oprim si o dam deoparte. Acum urmeaza parte finala:

DSCF0059

Peste tartele racite punem cateva feliute de banana si cate o lingura de caramel, apoi, cu ajutorul unui posh, punem putina frisca peste. Presaram si putina cacao peste, si gata un desert minunat!

DSCF0062

 

 

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =