Cheesecake

Cheesecake
 

INGREDIENTE:Pentru blat:
-200 grame biscuiti graham sau speculoos
-120-130 grame unt topit
Pentru umplutura
-500 grame crema de branza(eu mereu folosesc Philadelphia)
-1/2 lingurita esenta vanilie
-1/2 cana zahar
-1/2 cana smantana frisca
-1/4 cana lapte
-2 oua
Gem (de zmeura rules)Hello tout le monde! Daca va spun ca ma chinui sa pun reteta asta pe hartie (virtuala) de luni de zile, ma credeti?

Efectiv nu aveam niciodata timp sa ii fac poze. O fac foarte des, insa de cele mai multe ori nu pentru noi, asa ca nu apucam sa fac poze la sectiune, sau deloc.

Nu ca azi m-as prezenta cu cine stie ce sedinta foto, pentru ca, din nou, pozele sunt facute in graba, cu toti invitatii nerabdatori sa manance. Dar va trebui sa ma credeti pe cuvant si sa incercati reteta asta fara cusur. Mai ales cei care mi-ati spus ca o faceti pe cealalta si va place mult. Comparati-le!:)

Enjoy, deci!

DSCF0490

Incalzim cuptorul la 160C. Intr-un vas mare, mixam crema de branza pana e fina si pufoasa. Adaugam treptat vanilia, zaharul, laptele si smantana pentru frisca. Adaugam ouale unul cate unul. Omogenizam.

 DSCF0480
Faramitam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie (varianta rapida si fara batai..de cap) sau cu facaletul, dupa ce ii punem intr-o punga de plastic( varianta mai lunga si ..tamaduitoare 😉 ) Turnam peste ei untul topit si amestecam cu o lingura pana incep sa se lege putin. Punem intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si presam cu o lingura pana se taseaza.
DSCF0481
Eu de obicei fac intai biscuitii, apoi, cat timp pregatesc compozitia, las tava de copt la rece, sa se intareasca putin untul. Cand e gata compozitia, scot tava si torn peste, apoi hop la cuptor 35-40 de minute. Cheesecake ul trebuie sa fie facut pe margini si sa danseze inca putin in mijloc. 🙂 Asteptam sa se raceasca si punem gemul peste el.
Lasam la rece cateva ore. Servim cu masura!:)
DSCF0485


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =