Placinta ciobanului/Shepherd’s pie

Placinta ciobanului/Shepherd’s pie
 

INGREDIENTE:4 cartofi mari, curatati si taiati cuburi
jumatate de ceapa taiata mic
1/4 cana cheddar ras
sare, piper
500 grame carne tocata
2 linguri faina
1 lingura ketchup
3/4 cana supa de pui
1/4 cana cheddar ras

Am reteta asta in drafts de am si uitat gustul mancarii. Imi amintesc insa exact ca mi-a placut mult, mult de tot. De fapt, cred ca am o pasiune pentru carnea tocata. Aiurea, stiu, dar nimeni nu e perfect…

Shepherd’s pie, sau cottage pie e o placinta de origine britanica si se constituie dintr-o baza de carne tocata si o crusta de piure de cartofi. E un fel de mancare satios, gustos, plin de arome. Fiecare are modul lui de a-l gati, insa eu am ales o varianta simpla si rapida.

DSCF9727

 

Calim ceapa in putin ulei

DSCF9717

Apoi adaugam carnea tocata, pe care o desfacem usor si cu rabdare pana nu mai vedem rosu in fata ochilor.

DSCF9718

Intre timp, fierbem cartofii si cand sunt gata facem piure din ei, adaugand 1/4 cana de cheddar ras(puteti folosi si mozzarella daca vreti). Sare, piper si punem deoparte.

Cand carnea e gata inlaturam excesul de grasime daca e cazul, si adaugam faina. Amestecam.Adaugam ketchupul si supa. Fierbem la foc mic 5 minute.

Punem in forme(eu am folosit forme individuale) si peste impartim piureul.

DSCF9721

Peste piure punem restul de cheddar si coacem 20 de minute sau pana devine auriu. O minunatie, jur!

DSCF9733

DSCF9731

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + nine =